Helsingin Keskusta: Professori Laura Kolbe tiede- ja kulttuuriministeriksi

Keskusta

Helsingin Keskustan piiri ehdottaa professori Laura Kolbea uudeksi tiede- ja kulttuuriministeriksi.

Kolbe on pitkäaikainen Helsingin kaupunginvaltuutettu. Hän työskentelee Euroopan historian professorina Helsingin yliopistossa.

Helsingin Keskustan lähettämässä tiedotteessa Kolbea luonnehditaan aktiiviseksi julkiseksi keskustelijaksi etenkin kulttuuri- ja tiedepolitiikkaan liittyvissä aiheissa. Hän on myös vaikuttanut useissa alan työryhmissä ja komiteoissa.

– Helsingin Keskustan piiri katsoo, että professori Kolbella on erinomaiset edellytykset toimia tiede- ja kulttuuriministerin tehtävässä toimen laaja-alaisuus ja monet haasteet huomioon ottaen. Hänen valintansa edistäisi luottamuksen vahvistamista siihen, että tiede, sivistys ja kulttuuri ymmärretään laajasti osaksi koko Suomen tulevaisuuden elinvoimaa, tiedotteessa summataan.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kertoi lauantaina siirtyvänsä valtiovarainministeriksi alkavan viikon torstaina. Vaihdos tapahtuu nykyisen valtiovarainministerin Matti Vanhasen (kesk.) toiveesta.

Keskustan Lapin ja Peräpohjolan piirit ovat ehdottaneet uudeksi tiede- ja kulttuuriministeriksi kansanedustaja Katri Kulmunia.

Keskustan eduskuntaryhmän, europarlamenttiryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokous valitsee Saarikon seuraajan keskiviikkona 26. toukokuuta.