Keskustan Lapin ja Peräpohjolan piirit: Katri Kulmuni tiede- ja kulttuuriministeriksi

Keskusta

Keskustan Lapin piirin vuosikokous esittää kansanedustaja Katri Kulmunia uudeksi tiede- ja kulttuuriministeriksi keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon siirtyessä valtiovarainministerin tehtäviin.

Lapin piiri kertoo kannanotossaan päättäneensä yksimielisesti Kulmunin ehdottamisesta tiede- ja kulttuuriministerin tehtävään.

Lapin Keskusta korostaa pitävänsä tärkeänä, että pohjoisen ääni kuuluu entistä vahvemmin hallituksen sisällä. 

Myös keskustan Peräpohjolan piiri esittää Kulmunin nimeämistä uudeksi tiede- ja kulttuuriministeriksi.

Keskustan Peräpohjolan piiri kertoo tiedotteessaan, että Kulmunin kokemusta sekä hänen edustamaansa poliittista linjaa ja pohjoista näkökulmaa tarvitaan hallituksessa.

Kulmuni, 33, on toiminut nykyisen hallituksen valtiovarainministerinä joulukuusta 2019 kesäkuuhun 2020. Elinkeinoministerinä hän toimi kesäkuusta joulukuuhun vuonna 2019.

Kulmuni toimi keskustan puheenjohtajana syyskuusta 2019 syyskuuhun 2020.

Kulmuni on kotoisin Torniosta. Hän edustaa Lapin vaalipiiriä. Eduskuntaan hänet valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2015.

Saarikko kertoi lauantaina Suomenmaalle tekevänsä esityksen keskustan ministerivalinnoista keskustan eduskuntaryhmän, puoluehallituksen ja meppien yhteiskokoukselle ensi viikon keskiviikkona.

Rahaministerin salkun hän ottaa kannettavakseen jo torstaina.

Nykyinen valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) on sanonut useaan kertaan, ettei hän aio jatkaa toimessaan vaalikauden loppuun saakka.

Juttua päivitetty kello 14:59 tiedolla, että myös keskustan Peräpohjolan piiri kannattaa Katri Kulmunia uudeksi tiede- ja kulttuuriministeriksi.