Hanna Kosonen suitsuttaa kustannustuen merkitystä: "Tapahtuma-ala on jäänyt monen aiemman tuen ulkopuolelle"

Kustannustuki

Eduskunnan talousvaliokunnan varapuheenjohtaja, keskustan Hanna Kosonen pitää erityisesti matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alalle suunnattua kustannustukea tärkeänä kädenojennuksena yrityksille.

– Valtiovalta on koronan vuoksi kieltänyt osalta yrityksistä normaalin toiminnan ja siksi valtion on myös kompensoitava rajoituksista kärsineitä yrityksiä, Kosonen sanoo tiedotteessaan.

Uusin kustannustuki kohdistuu niille yrityksille, joiden toimintaa tai joiden merkittävän asiakaskunnan toimintaa on koronan vuoksi viranomaismääräyksellä rajoitettu.

– Suorat rajoitukset ovat koskeneet esimerkiksi ravintoloita. Merkittävän asiakaskunnan kautta rajoitukset ovat voineet kohdistua muun muassa takseihin tai opaspalveluihin. Näitä yrityksiä tuetaan nyt, jotta konkurssiaaltoa ei nähtäisi ja työpaikat voidaan säilyttää.

– Vaikka rajoituksia on purettu jo paljon, on ilman muuta selvää, että niistä johtuneita kustannuksia yrityksille on kompensoitava, Hanna Kosonen muistuttaa.

Kansanedustaja pitää erityisen tärkeänä sitä, että tuki kohdistuu myös tapahtuma-alaan.

– Tapahtuma-ala on jäänyt monen aiemman tuen ulkopuolelle. Olisi kuitenkin tärkeää, että myös se selviää korona-ajan yli. Tärkeää on rajoitusten yhdenvertaisuus eri alojen välillä, mikä ei aivan ole onnistunut esimerkiksi tapahtuma-alan kireämpien rajoitusten takia. Tätä paikkaa nyt koronapassi, joka mahdollistaa tapahtumat rajoitustenkin aikana, hän muistuttaa.

Kustannustuesta annetun lain muutos tulee eduskunnan käsittelyyn lähiaikoina.