Halla-aho: Perussuomalaiset ei hyväksy kuntavaalien siirtoa

Kokoomuksen Orpo luonnehti hallituksen ilmoittamia sulkutoimia oikeansuuntaisiksi
Kuntavaalit

Perussuomalaiset ei tule hyväksymään kuntavaalien siirtämistä, puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi Säätytalolle saapuessaan. Hallitus on pyytänyt eduskuntapuolueiden ja -ryhmien johdon koolle kuulemaan yksityiskohtaisemmin hallituksen maaliskuulle kaavailemista sulkutoimista.

Halla-ahon mukaan puolue ei tule suostumaan kuntavaalien siirtoon, mikäli ehdotus siirtämisestä on pöydällä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmänjohtaja Ville Tavio puolestaan luonnehti kaavailtuja sulkutoimia siten, että lääke ei voi olla pahempi kuin tauti.

–  Tämä koulujen ja yrityksien sulkeminen on aika vakava asia, siihen ei ihan liioitellusti saisi lähteä, Tavio sanoi.

Myös Tavio pitäisi ”erikoisena”, jos länsimaisessa demokratiassa vaaleja siirrettäisiin näin nopealla aikataululla.

Jollei muutoksia tule, kuntavaalit järjestetään 18. huhtikuuta.

Kokoomuksen Petteri Orpo puolestaan luonnehti hallituksen ilmoittamia sulkutoimia oikeansuuntaisiksi, mutta erityisesti koulujen ja ravintoloiden sulkutoimista hän halusi kuulla tarkemmat perusteet.

Myös kristillisdemokraattien Päivi Räsänen piti hallituksen sulkutoimia tärkeinä, eikä vähiten oikeudenmukaisuuden näkökulmasta.

–  Tilanne on ollut se, että kulttuurilaitokset, vaikkapa jumalanpalvelukset ja monin paikoin myös liikuntapaikat ovat olleet kiinni. Kansalaiset ovat kysyneet, että minkä takia ravintoloissa saadaan laulaa karaokea ja kokoontua, Räsänen sanoi.

Räsäsen mukaan kuntavaalien siirtämistä täytyy pohtia hyvin vakavasti.