Elokapina osoitti mieltä Sanomatalon sisällä levittämällä punaista nestettä lattialle ja ikkunoihin – poliisi valvoo moppausta

Elokapina aloitti kampanjan, jolla vaaditaan uutisointia ilmastokriisistä
Elokapina

Elokapina-ympäristöliike on järjestänyt Helsingissä mielenosoituksen, jossa on sotkettu Sanomatalon sisätiloja, kertoo Helsingin poliisi Twitterissä.

Poliisi kertoo ilmoittaneensa, että sisätilojen sotkeminen pitää lopettaa ja puuttuvansa asiaan, jos sotkeminen jatkuu.

Poliisin tulkinnan mukaan ryhmä järjesti Sanomatalossa nyt kolmannen mielenosoituksen, josta poliisi ei ollut saanut ilmoitusta. Poliisi kertoo sopineensa aiemmin päivällä yhdessä järjestäjän kanssa yhden mielenilmauksen tapahtuvan Sanomatalon ulkopuolella.

Elokapinan Facebook-sivulla on julkaistu video Sanomatalon sisällä tapahtuneesta performanssista, jossa ryhmän kolme jäsentä kaatavat päälleen punaista, verta muistuttavaa nestettä lattialle levitetyn suojamuovin päällä. Lisäksi mielenosoittajat levittivät käsillään nestettä Sanomatalon sisäikkunoihin, joista osa oli liiketilojen näyteikkunoita.

Kerrosta ylemmäs ylikulkusillalle on levitetty punainen kangas, jossa lukee ”Vaikeneminen on veriteko. Kerro totuus.” Tilassa myös soitettiin musiikkia.

Videolla näkyy Sanomatalon sisälle tulleet poliisit, jotka seurasivat rauhanomaista mielenosoitusta sivusta.

STT:n Sanomatalossa olleen toimittajan mukaan paikalla oli viiden jälkeen neljä mielenosoittajaa. Mielenosoittajat moppasivat lattialle levitettyä punaista ja tahmeaa nestettä muutaman poliisin valvoessa.

Elokapina tiedotti aiemmin aloittavansa tänään kampanjan, jolla vaaditaan mediataloilta kattavampaa uutisointia ilmastokriisistä.

Elokapinan Facebook-sivun mukaan mieltä osoitettiin tänään myös MTV3:n ja Ylen mediatalojen edessä banderollein. Lisäksi Sanomatalon sisällä järjestettiin kovaäänistä rummutusta sisältänyt performanssi aamupäivällä.

Elokapina-liike nousi otsikoihin viime vuoden lopussa, kun se järjesti liikennettä häirinneen mielenosoituksen Helsingin Kaisaniemessä. Poliisi hajotti mielenilmauksen voimakeinoin.