"Ei kelvannut!" – Sirkka-Liisa Anttila varoittaa keskustan etääntyvän kansasta

Keskusta

Keskusta elää vaaran vuosia, konkaripoliitikko Sirkka-Liisa Anttila varoittaa Suomenmaan mielipidekirjoituksessaan.

Puolueessa yli 50 vuotta toiminut Anttila pelkää puolueen etääntyvän kansasta, ja menettävän rooliaan aitona kansanliikkeenä.

– Kansanliikkeellä ei saa olla minkäänlaista kynnystä ihmisille tulla puolueen toimintaan mukaan. Keskusta on ja elää ihmisten kohtaamisista.

Anttila käyttää esimerkkinä tulevassa kesäkuussa Lappeenrannassa järjestettävää puoluekokousta.

– Puoluekokoukseen Lappeenrantaan on puoluehallitus linjannut viime vuoden marraskuussa osallistumisen tavalla, jossa kynnys tulla puoluekokoukseen nostettiin liian korkealle: pitää ilmoittautua etukäteen ja pitää ilmoittautua oman sähköpostin kautta!

– Puolison sähköpostissa tehty ilmoitus molempien osallistumisesta ei kelvannut!

Digiajan yksi vaatimus on se, että pitää aina olla toinenkin vaihtoehto heille, joilla ei ole omia digipalveluja, Anttila terävöittää.

Hän toteaa myös, että kohtaamisista elävälle kansanliikkeelle korona-aika on ollut myrkkyä. Siksi koronakynnystä pitää taas saada matalammaksi.

– Vaalien alla olemme aikaisemmin kyenneet jopa 2 prosenttiyksikön kannatuksen nousun tekemään kovalla jalkatyöllä ihmisten parissa ja keskellä. Puolue elää ja hengittää jäsentensä kautta vahvasti!

Lappeenrannan puoluekokoukseen pitää olla mahdollisuus ilmoittautua paikan päällä ja päästä kokoukseen mukaan, Anttila vaatii ensi työnä.

– Tätä tehtyä ratkaisua on perusteltu helppoudella ja työmäärän vähentämisellä! Puoluetyö meidän pitää uudelleen rehabilitoida, järjestötyötä pitää aktivoida ja uudistaa.

– Nettiä pitää hyödyntää, mutta rinnalla pitää aina olla vaihtoehto. Yli 50 vuotta aktiivisesti keskustalaisittain kehitysalueilla Hämeissä puolueen joukoissa työtä tehneenä olen huolissani näistä nykyasenteista.

Sitoutumista vahvaan aatteelliseen työhän pitää puoluetyössä vahvistaa ja siihen pitää kannustaa, sillä pikavoittoja ei ole jaossa, Anttila korostaa.

– Itse olen ikikiitollinen puolueelta saamastani suuresta luottamuksesta vuosikymmenten aikana. Parhaani olen varmasti tehnyt, ja siihen työhön haastan jokaista teistä!