Kansanliike keskusta elää nyt vaaran vuosiaan

Mielipide

Suomen Maalaisväestön Liitto perustettiin 1900-luvun alussa maaseudun ihmisten surkeita elinoloja ja vaikeaa elämää parantamaan.

Puolue syntyi ihmisten tarpeista ja heidän aloitteestaan korjaamaan vuosisadan alun suuria yhteiskunnallisia ongelmia. Maalaisliitto/keskustan ansiot ovat kiistattomat Suomen kaikkina kohtalonaikoina. 

Viimeisin esimerkki on Suomen NATO-jäsenyyden valmistelu, jossa keskustan ministerit olivat keskeisesti mukana yhdessä presidentti Niinistön kanssa.

Puhemies Vanhaselle erittäin suuret kiitokset eduskunnan NATO-jäsenyyskäsittelyn johtamisesta tavalla, jossa kunnioitettiin jokaisen edustajan oikeutta itse päättää omasta kannastaan perusteellisten selvitysten pohjalta.

Puhemies Vanhasen pitkä ja monipuolinen kokemus on nyt kullanarvoista. Kokemusta tarvitaan jatkossakin jäsenyysasian viemisessä päätökseen NATON jäsenmaiden käsittelyssä. 

Otsikkoni keskustan vaaran vuosista tarkoittaa kansanliikkeemme tulevaisuutta.

Kansanliikkeellä ei saa olla minkäänlaista kynnystä ihmisille tulla puolueen toimintaan mukaan. Keskusta on ja elää ihmisten kohtaamisista.

Siksi korona-aika on ollut ”myrkkyä” kansanliikeluonteiselle toiminnallemme.

Vaalien alla olemme aikaisemmin kyenneet jopa 2 %:n kannatuksen nousun tekemään kovalla jalkatyöllä ihmisten parissa ja keskellä. Puolue elää ja hengittää jäsentensä kautta vahvasti!

Lappeenrannan puoluekokoukseen pitää olla mahdollisuus paikalla ilmoittautua ja päästä kokoukseen mukaan.

Miten onkaan jatkossa?

Puoluekokoukseen Lappeenrantaan on puoluehallitus linjannut viime vuoden marraskuussa osallistumisen tavalla, jossa kynnys tulla puoluekokoukseen nostettiin liian korkealle: pitää ilmoittautua etukäteen ja pitää ilmoittautua oman sähköpostin kautta!

Puolison sähköpostissa tehty ilmoitus molempien osallistumisesta ei kelvannut!!

Digiajan yksi vaatimus on se, että pitää aina olla toinenkin vaihtoehto heille, joilla ei ole omia digipalveluja.

Keskusta elää nyt sellaisia vaaran vuosia, joista varoitan.

Lappeenrannan puoluekokoukseen pitää olla mahdollisuus paikalla ilmoittautua ja päästä kokoukseen mukaan.

Tätä tehtyä ratkaisua on perusteltu helppoudella ja työmäärän vähentämisellä! Puoluetyö meidän pitää uudelleen rehabilitoida, järjestötyötä pitää aktivoida ja uudistaa.

Nettiä pitää hyödyntää mutta rinnalla pitää aina olla vaihtoehto. Yli 50 vuotta aktiivisesti keskustalaisittain kehitysalueilla Hämeissä puolueen joukoissa työtä tehneenä olen huolissani näistä nykyasenteista.

Kaikki pitää saada tässä heti ja nyt! Sitoutumista vahvaan aatteelliseen työhän pitää puoluetyössä vahvistaa, siihen pitää kannustaa, pikavoittoja ei ole jaossa.

Itse olen ikikiitollinen puolueelta saamastani suuresta luottamuksesta vuosikymmenten aikana. Parhaani olen varmasti tehnyt, ja siihen työhön haastan jokaista teistä! 

Sirkka-Liisa Anttila

ministeri, ent. kansanedustaja

Kommentit (1)

  • Lukija69

    Keskustan olisi syytä skarpata. Nyt on menty aivan liian pitkälle liberaalivuohkaamisessa. Ehdotan, että Anneli otatte korvat käteenne ja annatte enemmän näkyvyyttä Anttilalla, Pekkarisille ja Väyryselle.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen