Eduskunnan selvityksestä käy ilmi, että turvallisuusjohtaja luovutti Sipilän tönäisyvideon julkisuuteen

Eduskunta

Median kautta julkisuuteen päätyneet videot, joissa näkyy kansanedustaja Juha Sipilään (kesk.) kohdistunut kimppuun käyminen, ovat eduskunnan turvavalvontakameroista. Asia käy ilmi eduskunnan selvityksestä.

Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola on omassa selvityksessään todennut luovuttaneensa kameratallenteet medialle.

Sipilä oli 7. tammikuuta ylittämässä tietä Eduskuntatalon lähistöllä, kun vastaantulija kävi kimppuun. Poliisi tutkii asiaa epäiltynä pahoinpitelynä. Väkivallanteolle ei esitutkinnassa selvinnyt mitään erityistä syytä. Sipilä on kertonut, että häntä lyötiin nyrkein.

MTV Uutiset julkaisi verkkosivuillaan videon pahoinpitelystä tammikuun puolivälissä.

Julkaistu video on osoittautunut selvityksessä eduskunnan turvallisuusvalvontakameran tallentamaksi kuvaksi, ja valvontakamerakuvan katsotaan olevan lähtökohtaisesti salassa pidettävää. Siten salassa pidettävää tietoa voidaan katsoa vuotaneen julkisuuteen.

Savola kertoi omassa selvityksessään päätyneensä luovuttamaan pyydetyt tallenteet, koska saattoi tiedot julkistamalla hälventää epätietoisuutta siitä, ettei kyse ollut hyökkäyksestä demokratiaa tai eduskuntaa kohtaan vaan yksittäisestä tapahtumasta.

Lisäksi tietojen luovuttaminen ei hänestä vaarantanut eduskunnan turvallisuusjärjestelmää, koska on yleisessä tiedossa, että eduskunnassa ja sen lähiympäristössä on käytössä kameravalvonta.

Eduskunnan kansliatoimikunta kokoontuu lähiaikoina käsittelemään asiaa. Sipilän joutumisesta pahoinpidellyksi uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kommentit (2)

  • Lukija4

    Eduskunnan turvallisuusjohtaja on levittänyt salassa pidettävät kameratallenteet medialle. Samana päivänä hän antoi myös erittäin ylimielisen lausunnon julkisuuteen, vähätellen tekoa ”herkkähipiämäisen” olemattomaksi tönäisyksi. Kuuntelijalle tuli vaikutelma, että kyllä on ihmeellinen ulostulo eduskunnan ”suurelta päälliköltä”? Tältä pohjalta reviteltiin eri medioissa hyvin irvokkaasti viikko tolkulla Sipilää ja keskustaa ”myötäillen”, joka kuulosti kuuntelijan korvaan ”sen (väkivallan) olette ansainneet” – trumpismin mukaisilla sanoilla. Ilmeisesti eduskunnan turvallisuusjohtajan ei kuulu kantaa huolta Juha Sipilän ja muiden keskustalaisten kansanedustajien turvallisuudesta? Voisi kyllä kysyä, onko titteli väärä ja ylipäätään onko myös väärän talon palkkalistoilla ?

  • Nipsu

    Samaa mieltä. Ihmeellistä käytöstä. Luottamus on nollassa…

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen