Annika Saarikko blogissa: Perheystävällisyyteen panostamisesta kuntien ja maakuntien kilpailuvaltti – "Taantuvan alueen paras tulevaisuusteko"

Perhepolitiikka

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) mielestä perheystävällisyyteen panostaminen voisi olla paras tulevaisuusteko taantuvien alueiden elinvoiman takaamiseksi.

– Voisiko kunta, joka vapautuu sote-tehtävistä maakunnille, ottaa lapsi- ja perhemyönteisyydestä kilpailuvaltin, hän kysyy tuoreessa Suomenmaan blogissaan .

Perhemyönteisyydellä kilvoittelu tarkoittaisi Saarikon mukaan esimerkiksi asuinalueisiin ja leikkipaikkoihin panostamista, tukea harrastuksille ja monia muita myönteisiä asioita.

– Määrätietoinen panostaminen perhepalveluihin ja koulutusmahdollisuuksiin mahdollistaa nuorten perheiden asettumisen ja pysymisen alueilla, ministeri vakuuttaa

Esimerkkiä toimenpiteisiin Saarikko ottaisi Islannista.

– Islannissa kehitettiin säännöllisiä ohjattuja harrastuksia kaikille nuorille, painotettiin vanhempien kanssa vietettyä aikaa ja säädeltiin nuorten kaduilla myöhään kulkemista kotiintuloajoilla.

– Tämän tyyppisillä, oikeastaan varsin yksinkertaisilla, teoilla pystyttiin suojelemaan nuoria muun muassa päihteiltä, hän huomauttaa.