Tuomas Kettunen:

Selätämme koronan yhdessä

Blogi

Kun talvisodan päättymisestä tuli kuluneeksi 80 vuotta, joutui isänmaa koronaviruksen kouriin.

Tämä uhka on kovin toisenlainen kuin mitä veteraanisukupolvet kohtasivat, mutta sen lannistamiseen voimme hyödyntää tuttuja lääkkeitä: Yhteishenkeä, välittämistä ja vastuunkantoa.

Virus uhkaa ikäihmisiä ja niitä, jotka kärsivät jo valmiiksi vakavista sairauksista. Perusterveillä oireet eivät yleensä ole vakavia. Tämä koskee onneksi myös lapsia.

Jokainen voi kuitenkin taudin saada ja sitä levittää.

Meidän jokaisen vastuulla on hidastaa koronan leviämistä. Kyse on yhteisestä hyvästä, joka pitää asettaa oman mukavuuden edelle.

Riskiryhmiin kuuluvien sairastuminen voi johtaa vakaviin oireisiin, jotka edellyttävät tehohoitoa.

Italiassa näitä tapauksia on tullut yhtä aikaa niin valtava määrä, että maan terveyskeskukset ja sairaalat ovat täysin ylikuormittuneet. Työ ihmishenkien pelastamiseksi vaikeutuu tai menee mahdottomaksi tällaisessa tilanteessa.

Suomessa ei saa käydä näin. Siksi suunnitelmat on laadittu ja moniin toimiin ryhdytty.

Valtion ykköstehtävä on taata kansalaisten turvallisuus. Tästä syystä maamme punamultahallitus, oppositiopuolueiden tuella, on muun muassa päättänyt laittaa koulurakennukset kiinni ja rajoittaa elämäämme monin tavoin.

Selviämme tilanteesta mahdollisimman pienin inhimillisin menetyksin torjumalla ja hidastamalla taudin leviämistä. Eduskuntapuolueet ovat toimista yhtä mieltä.

Samasta syystä meidän kaikkien pitää nyt toimia viisaasti. Vältetään tilanteita ja paikkoja, joissa saatamme tartuttaa toisiamme.

Tehdään etätöitä, jos mahdollista. Autetaan sairaita ja vanhuksia käymällä välttämättömille asioille heidän puolestaan. Liikutaan luonnossa, soitetaan lähimmäisellä ja jätetään kyläilyt pois. Pestään käsiämme.

Välitetään toisistamme ottamalla etäisyyttä.

Välitetään toisistamme ottamalla etäisyyttä.

Suomi kykenee hoitamaan koronan. Kylänraitin hiljetessäkin yhteiskunta toimii. Tästä maasta ei lopu ruoka, lääkkeet tai vessapaperi.

Suomessa huoltovarmuus on kunnossa, viranomaiset tehtäviensä tasalla, ja kansa vastuullista.

Suomalaiset eivät vaikeuta tilannetta viittaamalla ohjeille kintaalla, vaan me ymmärrämme helpottaa viranomaisten ja hoitohenkilökunnan työtä toimimalla fiksusti.

Me pärjäämme, kannamme vastuumme, ja pidämme toisistamme huolen. Korona selätetään yhdessä.

Tuomas Kettunen Tuomas Kettunen on keskustan ensimmäisen kauden kansanedustaja Kuhmosta.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen