YYA vai pakotteet?

Pakina

Jotenkin, onneksi, nytkähdettiin sentään Natoa kohti, kun synkässä taivaanrannassa siinteli Ukrainan kohtalo.

Rosvovaltio Venäjä käy häikäilemättömästi naapurin kimppuun.

Nyt alkaa taas nostaa päätään YYA-aikainen suvaitsevaisuus. Suomi antaa turistiviisumeita minkä ehtii. Venäläinen voi matkustaa Suomeen ja Suomen kautta minne vain. Ei voi matkustaa muiden rajanaapureidensa kautta. 

Pääministeriä myöten on käyty katsomassa Ukrainan siviileihin kohdistamia hirmutekoja, kansan oikeustaju huutaa viisumikieltoa.  Tätä kirjoittaessa sotarikollisen perhe voi matkustaa vaikka Linnanmäelle. Mennään lasten ehdoilla!

Nato-hanke sai vauhtia kun Putin yritti kahlita Suomen itsemääräämisoikeutta. Nyt Putinin juoksupoika Peskov uhkailee vastatoimilla, jos Suomi kieltää turistiviisumit. Siis pitää kieltää jo ihan senkin vuoksi.

Bonuksena vielä se, että vastatoimi olisi estää suomalaisten tankkaajien pääsy Venäjälle. Aivan loistava win-win. 

Tankkaajat ovat vuosikymmeniä jättäneet suomalaisen polttoaineen veron (yhteiskunta ja Uniper pyörivät verorahoilla) maksamatta ja tukeneet Putinin sotakassaa. Sitähän Venäjän valtionbudjetti on. 

Nyt ei ole yhteistyön aika, venäläiset turistit eivät ole tervetulleita. 

Suututtaa kun puhutaan sotaan syyttömistä, tavallisista venäläisistä. Onko sellaisia?

Osa ei tietenkään ihan kaikkea tiedä, mutta kai tyhminkin ymmärtää, että pakotteille on ihan muu syy kuin ”lännen” pohjaton ilkeys.

Koko ajan pitäisi muistaa verrata venäläisten ”oikeutta matkustaa” ukrainalaisten oloihin.

Vähän näytti siltä että viime viikolla Hesarin yleisönosastokin tuli trollatuksi. Vetoavalla nimimerkillä ”Isä” kirjoittanut valitti että ei pääse tapaamaan lastaan.

Heitti loppuun vielä, että ainakin korealaiset tietävät miltä sen tuntuu. Voi hyvänen aika, ukrainalaiset sen tietävät.

Naapuritalossani asuu ukrainalaisia pakolaisia. Näen kuinka huoli paistaa aikuisten olemuksesta.

Miehet tulevat ulos kivelle ja selaavat puhelimiaan. Sieltä varmaan voi katsoa, onko talo jo pommitettu, keitä tuttuja ja sukulaisia on tapettu. 

Ymmärrän heidän hillityn  raivonsa kun venäläiset ökyautot ajavat rajan yli, ehkä yrittääkseen saada varaosia, joita itärajan kauppiaat eivät onneksi myy.

Raha ei mene moraalin ohi, ei ainakaan kaikilla. 

Nyt ei ole yhteistyön aika, venäläiset turistit eivät ole tervetulleita. 

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen