Urheilu on pöhköä

Pakina

Liikunta on ihmiselle hyväksi, mutta kilpaurheilu on aina vain pöhkömpää.

Siinä missä näyttävät suomalaisnaiset juoksevat kilpaa aitojen yli voi olla jotain kansallistunnetta nostattavaa, vaikka en ymmärrä. Ja vielä vähemmän sitä, että doupataan, ei naisten esteissä, mutta niin monessa muussa lajissa.

Sokeassa nurkkapatrioottisessa tilassa oman kylän kihot haluavat, että kylä mainitaan vaikkapa ihan telkkarissa. Siksipä ostetaan pelaajia ulkomailta. Muutama viikko sitten oli luunmurskajaisviikko jalkapallossa. Omassa maassaan kolmatta luokkaa olevat ostopelaajat sattuivat juuri samalla viikolla pelaamaan aivan sikaa.

Temperamenttiero!

Koripalloilun Suomen mestaruus on ratkottu vuosikymmeniä amerikkalaisvoimin. Jääkiekko ei ole omavaraista missään maassa.

Kiinalaisessa KHL-joukkueessa ei ole yhtään kiinalaista pelaajaa.

Moni suomalaispelaaja on tullut ja tulee Amerikan mantereella oman elämänsä selänteeksi.

Sitten voi kesälomalla käydä lahjoittamassa hyväntekeväisyyteen melkein yhtä paljon kuin heiltä ja siipimiehiltä menee yhdellä baarireissulla. Mutta kuva lehteen ja missi kupeeseen.

Hjallis isänmaallisesti myi Jokerit venäläisille oligarkeille. En saata ymmärtää helsinkiläisiä, jotka vielä kannattavat Jokereita.

Se on venäläisjoukkue!

Hattua sen sijaan nostan Eteläpäädylle, jota on ollut lupa pitää hilluvana roskasakkina. Sieltä löytyi nyt enemmän munaa kuin keneltäkään. Jyrkkä ei Valko-Venäjän pelireissulle.

Tiukille otti, mutta tepsi. Tekninen 5-0 häviö on 100-0 voitto tolkulle ja ihmisoikeuksille. Kiitos!

En tiedä onko Jari Kurrista kirjoitettu elämänkerta, aina voi päivittää.

Uuden nimeksi ehdotan ”Wayne Gretzkyn ketjukaverista Putinin marionetiksi”.

Jos julkkareissa tarjotaan teetä, älkää ottako!

Kirjavasti pukeutuva, höperehtivä turkulaisvanhus kutsuu Lukasenkaa kiekkoveljeksi.

Katsokaa kuinka noloa se on kun vanhat äijät, jotka hädintuskin pysyvät luistimilla, pukevat kiekkovermeet ja ovat olevinaan pelaajia. Maasta riippuen heitä taklaava pääsisi hengestään tai virastaan tai vapaudestaan.

Putin, Lukasenka ja, anteeksi vain, myös Niinistö, ovat kaukalossa ainoastaan siis noloja.

Nolousennätys jää kuitenkin Ahtisaaren kampanjakuviin, joissa tämä seisoi urheilushortseissa koripallo kainalossa.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen