Näistä ei puhuta

Toivottavasti en kuulosta persulta, mutta pitäisikö Onnelamme rajoja tosiaankin laittaa vähäksi aikaa kiinni. Koronapandemia voi liian hyvin tietyissä maissa. Minusta on vastuutonta, että matkatoimisto markkinoi jopa 30 euron lentoja esimerkiksi Kreikkaan. Ei pidä mennä, ei, ei!

Skopljesta saataneen lennot poikki. Ketä sieltä muuten tulee lomalta, ettei vain osa ole hakenut turvapaikkaa lomakohteen olojen vuoksi.

Toisaalta, periaatteessa täysi vapaus matkustaa, mutta pandemian ulkopuolella.

Haluan tähän väliin sanoa senkin, että eläteiksi miellettyjen ulkomaalaisten ja syrjäytyneiden kotimaisten ihmisten ”hyysääminen” ei ole mustavalkoinen asia, taloudellisestikaan.

Kun yhteiskunta majoittaa, niin asunnon vuokraisäntä saa tuloa. Kun yhteiskunta ruokkii ja vaatettaa, niin kauppias saa provikkansa ja yhteiskunta arvonlisäveronsa. Tietysti alkupääoma on yhteiskunnalta pois, mutta taloudellista toimeliaisuutta kaikki lisää. Huumekauppiaan ökyautosta voi tulla sadantuhannen verokertymä. Rikollista toki, mutta taloudellinen tosiasia.

Pääkaupunkiseudun kunnat sijoittavat valtavan määrän lapsia sijaisvanhemmille. Heistä maksetaan hyvin. Ehdotan, että maaseudun toimeentulon kanssa kipristelevä asukas laittaa lehmät korkealaitaiseen ja ottaa lapsia tilalle. On täydellinen win-win-tilanne. Suomi pysyy asuttuna, lapset saavat hyvän kodin rauhalliselta maaseudulta ja oikean elämisen mallin.

Mutta ei saisi sanoa, miksi ei?

Tässä iässä kuuluu vastustaa teknistä kehitystä. Miksi pitää koko ajan vaihtaa puhelinta ja läppäriä ja päivittää ohjelmia. Eikö osata tehdä kerralla kunnolla.

Suomi olisi onnellisempi rajoitettuna sisämarkkinana. Kun on ruotsalaisilta aikanaan ostettu Saabin tuotantolinjat, niin miksi piti hötkyillä. Saab 900 ja sen pitäisi riittää. Pidennetty malli presidentille. Mikä on, ettei ministeri mahdu bilateraalisesti Turon ruskeisiin pukuihin vaihdetun nappisilmä-Ladan takatuhdolle.

Näin ulkomaalaisen turistiryhmän kuvaavan innokkaasti pappa-Tunturia. Mopedilla ajaminen ei ole siitä parantunut!

Pappa-Tunturi kesti, niillä ei keulittu, niillä ajettiin asialliset ajot. Turussa olisi tuhat työpaikkaa enemmän, kun ei kaikkia kiinalaisia vinguttimia olisi myynnissä. Miksi telkkarissa täytyy olla värit?

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen