Lakialoitteeni

Pakina

Niin paljon on korjattavia lakeja. Keskustan piikkiin pöllöilty taksilaki on korjautumassa. Oliko opiksi, mitä? Tehdään kokoomusrouvasta kepuministeri ja huitata hujaa!

Kaivoslait pitäisi korjata. Onko laitaa, että kuka hyvänsä, esimerkiksi venäläinen, voi alkaa tehdä valtauksia haluamaansa paikkaan. Koekairauksia ensin ja jos tulos olisi hyvä, niin Kotkassa kaivettaisiin kohta Kymin lentokenttä. Kultaa, hah!

Taloyhtiöömme aletaan vielä tänä kesänä asentaa maalämpöä. Kaivavat talon edustan rinteeseen tarvittavat kaivot.

Arvatkaapa vain, levitänkö torikahvilassa juorua, että olemme löytäneet kultaa, kohta asumisesta maksetaan meille. Miljoonia, kateelliset!

Puoskarilaki on tultava. Ymmärrän horoskoopit viihteenä (niiden laatiminen oli ennen kuulemma kesätoimittajien työtä) mutta jos joku maksaa siitä, että hänelle puhutaan puuta heinää, niin ollaan puoskaroinnin tiellä.

Se ei vielä mitään. On enkeliparantajia, on yksisarvishoitajia. Ymmärrän kansanparannuksen, on ollut ja on päteviä nikamanniksauttajia ja kalevalaisia jäsenkorjaajia. Kymmenet tuhannet ovat saaneet avun.

Mutta hyvänen aika, eihän vaihdevuosistaan hurahtanut muija mikään sisätautilääkäri ole.

Syöpää ei ole voittanut yksikään niin väittävä julkkis enkä minä. Syövän on parantanut nimenomaan länsimainen lääketiede ja sen taitavat edustajat. Erikoistuneet lääkärit.

Koivuntuhkalipeä eikä enkelisiunattu kivi, ne eivät paranna muuta kuin puoskareiden vinksahtanutta itsetuntoa ja pankkitilin saldoa.

Nämä jumalharhassaan olevat hysteerikot varjelevat bisnestään kaikin tavoin.

Muutama vuosi sitten pitivät enkelimessut. Kirjoitin erääseen toiseen lehteen ilkeilevän pakinan. Kantelivat Julkisen Sanan Neuvostoon. Siellä oltiin järjissään, todettiin pakinan olevan pakina ja annettiin vapauttava päätös. Teettihän vastine töitä päätoimittajalla.

Kantelijan saa tietää päätöksen jälkeen kysymällä. Oli nimenomaan enkeli- ja yksisarvishoitaja.

Katsoin kotisivut, bisnestoimintaa kun on. Ja kyllä, siellä kaupattiin näiden muijien säteilyttämiä kiviä, halvimmat vain 80 euroa, jotka piti laittaa veteen 72 tunniksi.

Kun tämän kivisopan liemen olisi juonut, olisi parantunut mm. syövästä. Minä onneton olin heidän mielestään  leimannut heitä huijareiksi…

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen