Minna Siira:

Joukkueena pärjätään

Blogi

Olen ylpeä Sinusta ehdokas.

Moni saattaa ajatella, että pitää olla valmiiksi tosi perillä politiikasta, kunnan päätöksentekoprosesseista tai vähintäänkin jonkin puolueen pitkäaikainen jäsen.

Näin ei kuitenkaan ole, vaan ehdokkaiksi halutaan ja tarvitaan ihan kaikenlaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Edelleen.

Kevään kuntavaaleissa tuhannet keskustalaiset ovat asettuneet ja asettuvat jälleen ehdolle päästäkseen hoitamaan yhteisiä asioita valtuustoihin – usein päivätöidensä ja perhearjen päälle.

Moni kysyy, miksi ihmeessä. Koska ehdokkaana oleminen on mukavaa ja valtuustossa voi vaikuttaa arjen kannalta tärkeisiin asioihin.

Älä uhraa aikaa tai energiaa muiden moittimiseen. Älä estä toisinajattelijoiden sometilejä, vaan yritä miettiä, mikä saa heidät ajattelemaan juuri niin kuin he ajattelevat. Tuo rohkeasti ja ylpeästi Keskustan hienoa aatetta ja arvoja esiin. Politiikassa tunteet saavat helposti vallan.

Asioita ei tulisi kuitenkaan ajaa ainoastaan tunneperusteisesti, vaan itse asioihin keskittyen. Kun olet ehdolla kuntavaaleissa, olisi äänestäjäystävällistä tutustua ja keskittyä niihin asioihin, joista kunnissa ylipäätään päätetään. Koko maailman pelastamisen paikka ei ole kuntavaaleissa. 

Elämme siis hienoa aikaa, kun iso joukko ihmisiä osoittaa aktiivisesti kiinnostuksensa oman kotikuntansa asioihin. Äänestäminen on mainio tapa vaikuttaa yhteiskuntaan, mutta vielä tehokkaammin pääset ajamaan tärkeinä pitämiäsi asioita ehdokkaana.

Ehdokkaana sinulla on myös mahdollisuus viedä eteenpäin sinulle tärkeimpiä keskustalaisia arvoja.  Lisäksi ehdokkuus itsessään on arvokas kokemus, jonka avulla tapaat uusia ihmisiä ja pääset sukeltamaan kampanjoinnin maailmaan.

Olen iloinen ja kiitollinen Sinusta yhdistyksen vastuullinen.

Kuntavaaleissa ja kampanjoinnissa ei tarvitse toimia yksin vaan apua ja tukea saa aina. Ehdokkaaksi asettava järjestö tarjoaa pääsyn ehdokaskoulutuksiin ja puolueen materiaaleihin, joista saat tietoa kampanjoinnista ja vaalien keskeisistä kysymyksistä sekä keskustan linjauksista. Yhdistyksen vastuulliset jakavat mainoksia ja päivittävät Facebook-tiliä, pystyttävät telttoja ja keittävät kahvia.

Kampanjoinnin ei myöskään tarvitse olla kallista. Ehdokkaaksi asettava järjestö maksaa ehdokaskuvan sekä lehtimainoksia, esitteitä ym, joilla saadaan ehdokkaille ja Keskustalle näkyvyyttä.

Lisäksi omien verkostojen hyödyntäminen ja ihmisten kohtaaminen eri tavoin ei maksa mitään.

Olen iloinen Sinusta ehdokkaan tukija, tukiryhmän jäsen.

Meistä moni on sitä mieltä, että jo itse kampanjointi on mukavaa, yhteisöllistä tekemistä. Joskin koronakevät on verottanut vaalien sosiaalista puolta.  Koskaan ei voi liikaa korostaa kannustuksen merkitystä niin vaalityössä kuin yleensä päätöksenteossa.

Enkä unohda meitä piiritoimiston ja puoluetoimiston väkeä. Me autamme niin isoissa kuin pienissä pulmissa.

Ja meistä jokaista tarvitaan tulevina aikoina järjestötyössä. Tule mukaan järjestötyöhön – tähän mukavaan joukkoon mahtuu vielä ja töitä riittää kaikille.

Maailmanrauha saattaa olla vielä saavuttamattomissa, mutta sen sijaan toivon kampanjointiin vaalirauhaa.  Annetaan ehdokkaille tilaa ilmaista mielipiteitään ja pidetään keskustelu aiheessa ja asiallisena.

Muistetaan myös, että valtion politiikkaa ei ohjata kuntien valtuustosaleista käsin tulevallakaan valtuustokaudella.

Vaalit ovat kansanvallan riemujuhla – tule mukaan meidän iloiseen joukkueeseen ja riemujuhlaan.

Minna Siira Minna Siira on keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja. Viime vaalikaudella hän toimi valtioneuvoston kansliassa hallinnollisena avustajana ja sitä ennen puoluetoimistolla keskustan hallintosihteerinä.