Yhteysalusliikenteen loppumista ei voi hyväksyä – Turun saaristossa asumista ja matkailua pitäisi tukea

Mielipide

Turun Sanomat (21.10) julkaisi jutun, jossa kerrotaan Varsinais-Suomen Ely-keskuksen linjauksesta lopettaa yhteysalusliikenne moniin saariin.

Linjaus koskee saaria, joilla ei ole vakituista asutusta. Mökkiläisiä ei huomioida asiassa mitenkään.

Me allekirjoittaneet emme voi mitenkään hyväksyä sitä, että jo valmiiksi iskuja saanut saaristomme kohtaa jälleen uuden iskun. Yhteysalusliikennettä oltiin laittamassa maksullliseksi ja sen jälkeen postinjakelua suunniteltiin rajoitettavan.

Saaristossa on kova tahtotila saada asukkaita ympärivuotisiksi asukkaiksi.

Etätyön mahdollisuuksien parantaminen tarjoaa aitoja mahdollisuuksia siirtää elämän painopistettä saaristoon. Ely-keskuksen linjaus ei ainakaan lisää ihmisten muuttohaluja saaristoon, päinvastoin.

Saaristomme on ainutlaatuinen koko maailmassa. 

Suomi tarvitsee nyt enemmän kuin koskaan matkailua. Sen sijaan, että ajamme yhden Suomen ainutlaatuisimmista matkailukohteista alas, meidän pitäisi nimenomaan tukea saariston lomailua.

Se tuo työtä ja hyvinvointia koko Suomeen ja antaa meille kaikille mahdollisuuden nauttia ainutlaatuisesta luonnostamme. 

Saarien asukkaille pitää taata aito mahdollisuus elää monipaikkaista elämää.

Tietoliikenneyhteyksien tulisi olla kattavat koko saariston alueella niin, että elämän ja elinkeinoelämän edellytykset täyttyvät. Saaristo ei ole uhka vaan mahdollisuus. 

Keskustan alue- ja kuntatyöryhmän jäsenet Henna Takatalo ja Kalevi Kallonen

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen