Leijona Catering: Vastine kansanedustaja Kärnälle (31.7.)

Mielipide

Vastineeksi tänään 31.7. klo 10 julkaistuun kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) mielipiteeseen Leijona Cateringin heikkoon kotimaisuusasteeseen liittyen, Leijona Catering Oy:n toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo täsmentää seuraavaa:

Pitkäjänteisen työn ja jo kesäkuun alusta voimaan astuneen hankintasopimuksemme myötä Leijona Catering Oy:n raaka-aineiden kotimaisuusaste tulee olemaan korkeampi kuin vuonna 2019.

Leijona Catering Oy on kommentoinut 27.7. Twitter-tilillään uusiseelantilaisen lihan ja puolalaisen pekonin (kyseessä lihajaloste riistakeittoon) käyttöä.

Vastuullisena toimijana hankintasopimuskauden vaihtuessa Leijona Catering halusi välttää raaka-aineen hävikkiä valmistamalla riistakeittoa ainoastaan Säkylän varuskuntaravintolassa.

Tämä oli yksittäinen tapaus 1.6.2020 alkaneella uudella sopimuskaudellamme, jossa käyttämämme lihatuotteet ovat 100% suomalaisia.

Poikkeustilanne syntyi, kun suuri erä lihajalostetta oli edelleen jäljellä, emmekä halunneet sen päätyvän hävikkiin. Kaikissa muissa varuskuntaravintoloissa tuona päivänä nautittiin suomalaista lihakeittoa.

Leijona Catering Oy