Kehysriihen uutisointi yhtä söhryä

Mielipide

Etelän median politiikan toimittajat ovat keskittyneet lähinnä siihen, miten keskusta hävisi kehysriihineuvottelut. ”Vasemmisto määritti hallituksen työllisyys- ja taloustoimet. Pääministeri Marin pyyhki keskustalla pöytää.” (Juha Keskinen IL 3.5)

Tämän tyyppisiä analyysejä on satanut etelän medioiden trollitehtaalta ilma sakeanaan. Ainoastaan maakuntien politiikan toimitukset ovat pysyneet kartalla, missä tosiasiassa mennään.

OP Ryhmän pääekonomisti Reijo Heiskanen sanoi ”Perusongelmaa, eli julkisen talouden pidemmän ajan kestävyyttä, ei nytkään kyetty olennaisesti kohentamaan.”

Tässä on kiteytetty hyvin se, että kehysriihen häviäjä oli Suomen talous. Kun analyyseissä todetaan häviäjäksi Suomen Keskusta, niin herää todellinen huoli toimittajien ammattitaidosta. Vai onko sittenkin syy jossakin vaihtoehtoisessa agendassa totuuden sijasta?

Mikko Savola toteaa keskustan pitäneen kiinni siitä, että julkisen talouden velan kasvu suhteessa kansantuotteeseen taitetaan vuosikymmenen puolivälissä. (IlPo 4.5.)

Samaisessa lehdessä vuorineuvos Matti Sundberg ilmaisee huolensa siinä , että tuleva talouden kasvu menee vanhojen velkojen maksamiseen.

Etelän median kellokkaat olivat kuitenkin huolissaan siitä, että Keskusta vaaransi hallituksen koossa pysymisen pitämällä kiinni tavoitteistaan.

Kyseinen media ei ole ollut millään tavalla murheissaan siitä, että työelämän uudistukset jämähtivät ay-liikkeen uhkailuun tulevaisuuden työehtoneuvotteluiden ylitsepääsemättömistä vaikeuksista.

Keskusta siis hävisi vasemmistopuolueille?

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen