Rinta rottingilla ja selkä suorana – Kaakkois-Suomessa ei gallupeja hätkähdetä

Kaakkois-Suomi

Kaakkois-Suomen ehdokkaita uusin galluptulos ei hetkauta. Vaalikentällä katsotaan eteenpäin.

Kouvolassa Kauppakeskus Veturin perjantaista sunnuntaihin kestävä vaaliviikonloppu sujui keskustan leirissä Alma Median perjantaina julkistamista heikoista gallupluvuista huolimatta innokkain mielin.

– Ei tässä katsella galluplukuja, vaan ollaan ylpeitä niistä hyvistä saavutuksista, joita keskusta on saanut aikaan. Mennään rinta rottingilla ja selkä suorana katse eteenpäin, kerrotaan äänestäjille uusista tavoitteista ja niitähän päästään vielä toteuttamaan, sanoi iittiläinen kansanedustajaehdokas Anniina Peltola.

Kouvolalainen Jenny Hasu ei myöskään säikähtänyt galluppia, vaan sanoi kannatuksen mittauksen tapahtuvan vaaliuurnilla.

– Tsemppi kestää hyvänä, kun on kiva porukka tekemässä, tulevaisuuteen katsotaan, siihen mitä jatkossa tulee olemaan.

Toisen kauden kansanedustaja Markku Pakkanen, Kouvolasta hänkin, kertoi keskittyvänsä vaalikentillä olennaiseen eli kertomaan keskustan viestiä äänestäjille.

– Ihmisiä on tavattava mahdollisimman paljon.

Pakkanen sanoi tällä viikolla keskustelujen aiheena olleen hoiva.

– Hyvä, että ihmiset keskustelevat! Kun puhumme hoivapalveluista ja terveyspalveluista, olemme ikään kuin palanneet keskustan juurille. Toivonkin keskustelun aiheiden tulevan mahdollisimman lähelle ihmisiä.

Karjalan piirin puolelta Kouvolaan vaalityötä tekemään oli rantautunut ruokolahtelainen Kristiina Helminen. Ensimmäistä kertaa ehdolla olevan Helminen toimi viime eduskuntavaaleissa ministeri Kimmo Tiilikaisen vaalipäällikkönä. Tiilikainen on nyt ehdolla Helsingissä.

– Jokainen äänestäjä päättää itse ketä äänestää, testamentteja ei ole. Minua ei motivoinut mukaan Tiilikaisen vaalipiirin vaihtaminen vaan tunne siitä, että minun olisi aika käyttää omaa osaamistani. Olenkin saanut vahvaa viestiä, että ihmiset luottavat kykyihini muuttaa asioita.

Helminen sanoo saaneensa myös viestiä, ettei keskusta ole onnistunut täydellisesti hallitustyöskentelyssään.

– Asiat voivat muuttua, kun mukaan pääsee uusia ihmisiä, siihen on vahvaa uskoa.

– Tehdyillä virheillä ei kannata mässäillä, vaan niistä kannattaa ottaa opiksi, Helminen summasi.