Luvituksen ja kaavoituksen tulee tukea vapaa-ajan asuntojen muuttamista vakituisiksi asunnoiksi Jyväskylässä, keskustan kunnallisjärjestö vaatii

Keskusta

Etätyöstä ja monipaikkaisuudesta on tullut todellisuutta. Tämä on suuri mahdollisuus myös Jyväskylälle, Jyväskylän Keskustan kunnallisjärjestö katsoo. Se esittää toimenpiteitä kaavoituspolitiikan keventämiseksi.

– Rakentamista sääteleviä normeja on kevennettävä, jotta rakentaminen omalle maalle kaavan ulkopuolelle olisi mahdollista. Tämä tarkoittaa kevyempiä kaavamääräyksiä esimerkiksi rakennusjärjestyksessä vaadittujen tonttikokojen osalta: nykyistä pienemmille tonteille pitää olla mahdollista rakentaa, kunnallisjärjestö tiedottaa.

Myös valmistelu- ja päätöksentekokulttuurin on paikallisten keskustalaisten mukaan muututtava.

– Jos loma-jyväskyläläiset haluavat muuttaa oman vapaa-ajan asuntonsa vakituiseksi asunnoksi tulee kaupungin miettiä keinoja tämän toteuttamiseksi – ei asian torppaamiseksi.

Jyväskylän keskustalaisten mielestä kaupungin tulee tehdä muutos omassa asumispolitiikassaan: kaupunkialueen kasvun rinnalla tulee mahdollistaa myös hajautettu rakentaminen ja asuminen.

– Nämä eivät ole toisilleen vastakkaisia asioita vaan toisiaan tukevia, Jyväskylän kasvua tukevia asioita.

– Ottajia uusille asukkaille kyllä riittää. Seuraammeko kehitystä sivusta vai toivotammeko kaksin käsin uudet jyväskyläläiset tervetulleiksi kaupunkiin, lomalla ja arkena?