Keskustan Rantakangas: Panostus yritysten työsuhdeneuvontaan tulee tarpeeseen – yrittäjyysuudistuksia jatkettava edelleen

Yrittäjyys

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja, keskustan Antti Rantakangas kiittelee hallituksen huolenpitoa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksistä.

Tänään sovitussa lisäbudjetissa toteutetaan Suomen Yrittäjien kautta 290 000 euron lisäpanostus yritysten työsuhdeneuvontaan.

– Käytännössä neuvonta kohdistuu ennen muuta pienille yrityksille ja niiden työntekijöille. Neuvonta tukee osaltaan työllisyyden paranemista ja parantaa työnantajien ja työntekijöiden yhteistyötä.  Näissä yrityksissä tiedon tarve on usein akuutein, Rantakangas muistuttaa tiedotteessaan.

Rantakankaan mukaan jo hallitusneuvotteluissa sovittiin, että yrittäjien verotus ei kiristy.

– Keskustan aloitteesta hallitus päätti budjettiriihessä esimerkiksi mahdollistaa yrityksille tuplapoistojen tekemisen laite- ja koneinvestoinneista sekä taata valtion toimesta yritysten lainoja aiempaa suuremmalla osuudella.

– Tavoitteena on, että tuplapoistot mahdollistava laki tulee voimaan jo ensi vuoden alussa. On tärkeää huomata, että toisin kuin aiemmissa kokeiluissa uudistus koskee nyt kaikkia elinkeinotoimintaa ja maataloutta harjoittavia yrityksiä, myös palvelualaa.

Keskusta pitää Rantakankaan mukaan välttämättömänä, että hallitus jatkaa isompia ja pienempiä uudistuksia yrittäjyyden edistämiseksi.

– Erityisen tärkeää on edistää työpaikoilla tapahtuvaa paikallista sopimista. Varsinkin lakiin kirjattuja paikallisen sopimisen esteitä on purettava.

Juttua korjattu klo: 13:06. Yrittäjyysneuvonnan lisärahaa ei osoiteta ELY-keskuksille, vaan se toteutetaan Suomen Yrittäjien kautta