Keskustan Puska iloitsee eduskuntaan tulleesta YTHS-lakiesityksestä

Lääkärikansanedustaja uskoo, että opiskelijaterveydenhuolto voi näyttää esimerkkiä myös maakunnille
Opiskelijat

Keskustan kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Pekka Puska iloitsee ministeri Annika Saarikon (kesk.) tänään tiistaina eduskuntaan tuomasta YTHS-lakiesityksestä.

– Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö on erittäin hyvin toimiva järjestelmä, joka nauttii yliopisto-opiskelijoiden tukea ja jota opiskelijajärjestöt ovat voimakkaasti puolustaneet. On erittäin ilahduttavaa, että vuosien toiveiden jälkeen myös ammattikorkeakoulujen opiskelijat saadaan YTHS:n hyvien palvelujen piiriin, lääketieteen tohtori Puska kiittää tiedotteessaan.

Sote-keskustelua ajatellen voidaan todeta, että YTHS muodostaa monella tavalla maakunnille esikuvan hyvästä terveyttä edistävästä perusterveydenhuollon järjestelmästä, Puska luottaa.

– Myös yhteiskunnan kannalta on merkittävää, että opiskelijoiden hyvinvointiin panostetaan ja terveydenhuolto on kunnossa. Tämä uudistus ja YTHS-laajennus ei tietenkään tapahdu ilman taloudellisia lisäkustannuksia ja on hienoa, että tähän tärkeään uudistukseen on nyt löytynyt tarvittavat varat.