Kenestä keskustan pormestariehdokas? – Nykypäättäjät tulehduttaneet ilmapiirin riitelyllään, Helsingin piiripomo suomii

Helsinki

Helsingin pormestaripeli pyörähti käyntiin, kun kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestarina toimiva SDP:n Nazima Razmyar ilmoitti alkukuusta pyrkivänsä pääkaupungin ykköstehtävään.

Nykyinen pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ja kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) eivät ole vielä kertoneet jatkosuunnitelmistaan.

Myös kaupungin pienemmän puolueet ovat aktiivisesti liikkeellä, kun ensi kevään kuntavaalit lähestyvät vääjäämättä.

Helsingin keskustapiiri etsii parhaillaan ehdokkaakseen sillanrakentajaa, joka voisi ryhmänsä koosta huolimatta olla kokoava voima, kertoo piiripomo Antti Siika-aho.

Tunnustelut aloittanut Siika-aho moittii kaupungin nykyjohtoa kovin sanoin.

– Kuntavaalia-asetelma on keskustalle herkullinen, sillä viimeiset neljä vuotta pormestarimallia ovat osoittaneet, että johtavat puolueet eivät kykene omien poliittisten kissanhännänvetojensa vuoksi edesauttamaan aidosti Helsingin parasta.

Piirin puheenjohtaja kokee, että kaupungin nykyinen johto on keskinäisellä riitelyllään tulehduttanut ilmapiiriä niin pahasti, että kaupunkilaisten luottamus päättäjiään kohtaan on heikentynyt.

Siika-aho kertoo, että päätös pormestariehdokkaasta tehdään marraskuun lopulla tai joulukuun alussa Helsingin piirikokouksessa.

– Itse kovasti toivoisin, että tällä henkilöllä olisi kunnallispoliittista kokemusta. Hänen tulee ymmärtää Helsingin eri väestöryhmien tarpeita, tuntea kaupungin läpikotaisin ja kyetä aistimaan herkästi kaupunkilaisten tarpeita.