Etelähämäläiset puivat sote-uudistusta

”Olemme oikealla tiellä”, piirin puheenjohtaja arvioi
Piirikokoukset

Sote- ja maakuntauudistus ovat linjassa keskustalaisten arvojen kanssa, Etelä-Hämeen piirin puheenjohtaja Timo Silvan arvioi avatessaan piirin syyskokouksen lauantaina Hausjärvellä.

– Heikompaa on autettava tässäkin tilanteessa. Olemme oikealla tiellä, vasta tien alkupäässä, mutta joka tapauksessa asiat ovat hallituksella omissa käsissä.

Silvan myönsi, että sote- ja maakuntauudistuksessa on karikoita ja valuvikojakin alkuvaiheessa, mutta ne ovat korjattavissa.

– Ilman tätä uudistusta oltaisiin todennäköisesti kuntaliitosten ja rapautuvan talouden sekä palveluiden kurimuksessa.

Keskusta on perustanut sote-uudistuksen vuoksi seurantaryhmän, jossa on edustus jokaisesta maan piiristä.

– Meiltä on seitsemän edustajaa tässä vasta aloittelevassa ryhmässä. Ryhmän on tarkoitus olla siltana puolueen ja hallituksen päätösten vaikutusten arvioinnissa, kritisoinnissa ja kehittämisessä.

– On tarkoitus jakaa ruusuja ja risuja soten ja maakuntauudistuksen sisäänajosta kullakin alueella. Ryhmä jatkaa ainakin 1.1.2019 saakka, mutta todennäköisesti kauemminkin, Silvan arveli.

Etelä-Hämeen piirin syyskokoukseen osallistui 59 edustajaa Hausjärven Oitissa.

– En ole koskaan ollut tällaisessa syyskokouksessa, jossa uudistuksista on keskusteltu näin vilkkaasti. On hyvä, että paikalla on näin paljon ihmisiä ja keskustelu on vilkasta sekä asiallista, kansanedustaja Sirkka–Liisa Anttila kiitteli.

Etelä-Hämeen piirin puheenjohtaja Silvan jatkaa tehtävässään. Hänelle ei asetettu vastaehdokkaita.

– Meillä on 11 kunnan muodostama aluekokonaisuus. Sitä ei ole helppo johtaa. Varsinkin nämä sote-uudistukseen liittyvät asiat kohdistuvat tähän maakuntaan erittäin haastavalla tavalla, Silvan katsoi

Puheenjohtaja myöntää, että tuntuu hyvältä, kun luottamusta tuli joka puolelta Etelä-Hämettä.

– Ehkä olen onnistunut puheenjohtajana ja toimintaani ollaan tyytyväisiä. Vaikka ajat ovat haastavat, niin virtaa tässä miehessä riittää.

Etelä-Hämeen piirin varapuheenjohtajiksi valittiin forssalainen Johanna Häggman ja hämeenlinnalainen Timo Kaunisto.