Etelä-Savo esittää Niina Kuuvaa puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi

Puoluevaltuusto

Keskustan Etelä-Savon piirihallitus esittää mikkeliläistä Niina Kuuvaa keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi.

Kuuva toimii tällä hetkellä Keskustan Etelä-Savon piirin varapuheenjohtajana ja Keskustan Mikkelin kunnallisjärjestön puheenjohtajana. Hän on vaikuttanut aiemmin myös Suomen Keskustanuorten liittohallituksessa sekä Etelä-Savon Keskustanuorten puheenjohtajana.

– Näen puoluevaltuuston roolin kentän äänenä ja sisällöntuottajana. Se arvioi harjoitettua politiikkaa, korjaa suuntaa ja rakentaa uutta. Järjestötoimijamme tarvitsevat enemmän mahdollisuuksia kouluttautua, keskustella ja tehdä ajatustyötä, Kuuva linjaa.

– Kuuva sopii keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajan tehtävään hyvin, kiteyttää Keskustan Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Kirsi Olkkonen.

– Niina Kuuva on asiaosaaja, joka tuntee kentän hyvin. Niina on määrätietoisesti ajanut koko Suomen asiaa toimiessaan keskustan eri tehtävissä. 110-vuotias keskusta tarvitsee järjestötoimijaa, joka kuuntelee kentän ääntä.

Puoluevaltuusto käyttää keskustassa ylintä päätösvaltaa puoluekokouksen välillä ja siihen kuuluu 135 jäsentä maan eri alueilta ja keskustalaisista jäsenjärjestöistä.

Puoluevaltuuston kokous pidetään Torniossa 26.–27. marraskuuta ja puheenjohtajiston vaali käydään ensimmäisenä kokouspäivänä.