NBC: Venäjä harkitsee Snowdenin luovuttamista

Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaisten keräämien tietojen mukaan Venäjä harkitsee tietovuotaja Edward Snowdenin luovuttamista Yhdysvaltoihin, kertoo uutiskanava NBC.

Uutiskanavan tiedustelulähteiden mukaan Snowdenin luovuttaminen on esiintynyt Venäjän keskusteluissa yhtenä vaihtoehtona osoittaa suopeutta presidentti Donald Trumpin hallintoa kohtaan. Keskusteluja on käyty Trumpin virkaanastujaisten jälkeen.

Snowden kommentoi asiaa Twitterissä sanomalla, että uutinen luovutusaikeista osoittaa sen, että hän ei ole Venäjän vakooja.

Tammikuussa Snowdenin asianajaja kertoi venäläiselle uutistoimistolle Ria Novostille , että Snowdenin oleskelulupaa Venäjällä on pidennetty vuoteen 2020.

Venäjä myönsi Snowdenille oleskeluluvan alkujaan vuonna 2013 sen jälkeen kun Snowden oli julkistanut paljastuksensa Yhdysvaltojen turvallisuusviraston NSA:n laajasta vakoiluohjelmasta.

Snowdenin luovuttamismahdollisuuden Yhdysvaltoihin on aiemmin heittänyt esiin keskustiedustelupalvelun CIA:n entinen johtaja Michael Morell .

Hän vihjasi tammikuussa, että Venäjä voisi luovuttaa Snowdenin Yhdysvaltoihin samaan aikaan, kun Trump astuu virkaan.

NBC