Malissa ainakin kolme panttivankia kuollut, kymmeniä vapautettu

Terrori-iskut

Malissa Länsi-Afrikassa ainakin kolme panttivankia on kuollut Radisson Blu -hotelliin tehdyssä hyökkäyksessä, kertoo maan turvallisuusministeriö.

Ministeriön mukaan turvallisuusviranomaiset ovat tehneet rynnäkön hotelliin.

Hotelliketju kertoi aikaisemmin, että hotellissa on sisällä 170 panttivankia. Panttivankien joukossa on kerrottu olevan muun muassa kiinalaisia ja ranskalaisia.

Turvallisuuslähteet ovat arvioineet, että hyökkääjiä on kymmenen.

Noin 80 hotellissa panttivankina ollutta ihmistä on vapautettu, kertovat paikallinen televisiokanava ja turvallisuuslähde.

Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin, että turvallisuuslähteiden mukaan hyökkääjät vapauttivat muun muassa panttivankeja, jotka pystyivät toistamaan jakeita koraanista.

Reutersin haastatteleman silminnäkijän mukaan hyökkääjät ovat edelleen sisällä. Malin erikoisjoukot käyvät tällä hetkellä hotellia läpi kerros kerrallaan.

Turvallisuusministeriöstä kerrottiin aikaisemmin, että viranomaiset ovat evakuoineet hotellista noin tusinan ihmisiä.

Hotelliketju kertoi aikaisemmin, että sisällä hotellissa on 140 vierasta ja 30 työntekijää.

Uutistoimisto Xinhuan mukaan hotellissa on ainakin seitsemän kiinalaista turistia. Lisäksi hotellissa on eri lähteiden mukaan kuusi Turkish Airlinesin työntekijää sekä ranskalaisia.

Turvallisuuslähteiden mukaan hotellissa uskotaan olevan 10 hyökkääjää.

Ranskan presidentin Francois Hollanden kerrotaan seuraavan tilannetta. Myös Yhdysvaltain presidentille Barack Obamalle on kerrottu tilanteesta, Valkoisesta talosta kerrotaan.