Yle: Sirkka-Liisa Anttila suomii keskustaa vaikenemisen kulttuurista: ”Tultiin jopa etukäteen sanomaan, että nyt pitäisi olla hiljaa”

Keskusta

Eduskuntauransa viime vaalikauteen päättänyt Sirkka-Liisa Anttila kritisoi kovin sanoin keskustassa viime vaalikaudella vallinnutta vaikenemisen kulttuuria.

– Pyrittiin kaikessa yksimielisyyteen ja sanottiin jopa, että kritiikkiä ei saisi olla. Tultiin jopa etukäteen sanomaan, että nyt pitäisi olla hiljaa. Vallitsi sellainen kulttuuri, että se mikä on tehty hallituksessa, pitää hyväksyä ja sitä pitää tukea, Anttila muistelee Ylen Aamu-tv:ssä .

Keskustakonkari arvioi, että puolue unohti vaalikauden aikana perusolemuksensa kansanliikkeenä, jossa erilaisia mielipiteitä kunnioitetaan ja niihin kannustetaan.

Vaikka hallituskauden aikana tuli myös onnistumisia, Anttilan mukaan keskustan ydinkannattajat rankaisivat puoluetta alueiden unohtamisesta.

– Alueiden asioita ajettiin alas, mikä on keskustalaisille erittäin vieras asia. Siinä tehtiin suuri virhe, että ei sparrattu niitä erilaisia mielipiteitä, mitä keskustan eduskuntaryhmässä ja kansaliikkeessä oli. Me unohdettiin alueet ja alueet kosti meille – se on rehellinen tosiasia.