Vihreiden Pitko sanoi suden kannanhoidollisen metsästyksen sallimisen olevan luonto- ja tiedevastaista populismia – Keskustan Kärnä tympääntyi

Susipolitiikka

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee vihreiden julkisuuteen lausumia kommentteja suden kannanhoidollisesta metsästyksestä.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ja ympäristöministeri Krista Mikkonen sanoivat maanantaina, etteivät he hyväksy maa- ja metsätalousministeriön suunnitelmia suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta jo ensi talvena.

Myös vihreiden kansanedustaja Jenni Pitko arvosteli ministeriön päätöstä kovin sanoin. Lähettämässään tiedotteessa Pitko luonnehti esitystä luonto- ja tiedevastaiseksi populismiksi.

– Metsästämisellä halutaan lisätä sosiaalista hyväksyntää, mutta jo nyt kaatolupia myönnetään jo nyt häiriötä aiheuttaville yksilöille ja silti suhtautuminen susiin ei ole muuttunut myönteisemmäksi. Susivihan lietsonnan poistamiseen ei selvästi riitä muutaman suden kaato vaan tuntuu, että vapaa tappaminen on joillekin ainut hyväksyttävä tie, Pitko sanoo.

Kärnän mukaan vihreiden kannanotot edustavat tyypillistä ”kaupunkilaisvihreää” ajattelua, jossa maaseutuun ei juuri ole kosketusta.

– Suden kannanhoidollisen metsästyksen käynnistäminen on välttämätöntä koti- ja tuotantoeläinvahinkojen vähentämiseksi, maaseudun lasten turvallisuuden takaamiseksi ja luontevan ihmispelon palauttamiseksi Suomen susikantaan. Vihreiden kannattaisi vierailla vaikkapa Siikalatvalla, jossa lapsille on jaettu koulumatkoille kelloja susien karkottamiseksi, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

Keskustaedustaja ihmettelee myös vihreiden voimakasta halua puuttua keskustan hallussa olevan ministeriön toimintaan. Kärnän mukaan sekä vihreät että keskusta ovat sitoutuneet hallitusohjelmassa harjoittamaan uurpetopolitiikkaa monipuolisella keinovalikoimalla, joista yksi on metsästys.

– Maa- ja metsätalousministeriön asetus on siis vihreiden hyväksymän hallitusohjelman mukainen. Ei näin Ohisalo, Mikkonen ja Pitko.

Kärnä kommentoi asiaa myös Twitterissä.