Väyrynen jätti puoluehakemuksen

Kansalaispuolue ry

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on jättänyt oikeusministeriölle hakemuksen Kansalaispuolue ry:n merkitsemiseksi puoluerekisteriin.

Hakemuksen liitteenä oli runsaat 5000 kannattajakorttia. Niiden tarkastaminen kestää useita viikkoja. Korttien keräämistä on Väyrysen mukaan syytä edelleen jatkaa, sillä osa niistä saatetaan hylätä.

Kansalaispuolue ry:n sääntöjä on hieman tarkistettu,Väyrynen kertoo blogissaan.

Nykyisessä muodossaan ne näyttävät täyttävän ne vaatimukset, jotka oikeusministeriö asettaa puoluerekisteriin merkitsemiselle.

Kansalaispuolue ry:n hallitus koostuu 3-20 jäsenestä, jotka voivat olla joko nykyisiä ja entisiä parlamentaarikkoja tai muita puolueen jäseniä.

Kansalaispuolueella on tällä hetkellä kahdeksan asiantuntijajäsentä. Lähiaikoina asiantuntijajäseniä otetaan lisää. Jäseneksi otetaan myöhemmin parlamentaarikkoja ja myös niitä, jotka puolue nimeää ehdokkaakseen valtiollisissa vaaleissa.

Tässä vaiheessa yhdistyksen hallitukseen kuuluu kolme jäsentä.

Paavo ja Vuokko Väyrysen lisäksi siihen on valittu valtiotieteiden maisteri Sakari Linden, joka on Suomalaisuuden liiton toiminnanjohtaja. Hän on toiminut eduskunnassa Maria Lohelan ja Simon Elon avustajana.