Vanhanen suivaantui rokotevapaamatkustajista: Leikkaukseen valmistautuvat epätietoisuuden vallassa

Koronavirus

Keskustan konkaripoliitikko Matti Vanhanen tyrmistyi uutisista, joiden mukaan viime päivinä on jouduttu lykkäämään 11 sydänleikkausta, koska teho-osastopaikkoja tarvitaan nyt niin paljon koronapotilaille.

Valtaosa teho-osaston koronapotilaista on rokottamattomia.

– Olen ollut itse kahdessa suuressa leikkauksessa, joissa operaation jälkeen tarvittiin teho-osastoa. En halua kuvata mielipidettäni siitä, että niin monet jättävät rokotuksen ottamatta kukin omista syistään, Vanhanen kirjoittaa Facebookissa.

Vanhaselle tehtiin sydänleikkaus kaksi vuotta sitten. Häneltä leikattiin myös syöpä muutama kuukausi sitä ennen.

Kansanedustaja, ex-valtiovarainministeri huomauttaa, että rokottamattoman väestönosan vuoksi moni vakavaan leikkaukseen valmistautuva joutuu nyt elämään epätietoisuudessa, riittääkö hänelle sijaa.

Tulostin koronapassin paperille ja laitoin sen taskuun. Oli helppoa. Kuuntelin aamulla radiota, jossa kerrottiin, että…

Julkaissut Matti Taneli Vanhanen Tiistaina 19. lokakuuta 2021

Vanhanen toteaa, ettei selvän enemmistön ottama rokote ei vielä riitä jos neljännes ajattelee jotain ihan muuta.

– Nyt näyttää siltä, että meille yli 60-vuotiaille tullaan kohdistamaan jo kolmas rokote koska osa väestöstä sallii taudin riehuvan väestössä eikä ole puhettakaan, että epidemia loppuisi.

Keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen kiittelee Facebookissa Vanhasta omakohtaisen kokemuksen jakamisesta.

– Olin juuri aikeissa nostaa keskusteluun sairaaloiden vakavan huolen tehohoidon ja muun sairaanhoitokapasiteetin riittävyydestä, kun tämä ”rokottamattomien epidemia” vie yhä suuremman osan hoitopaikoista. Se tarkoittaa, että muut hoitoa tarvitsevat joko siirretään eteenpäin tai sitten muuten ammattilaiset joutuvat priorisoimaan hoitoa. Kiitos Matti, kun kerroit tämän omakohtaisen kokemuksesi, Heikkinen kirjoittaa.