Virossa koronarajoitukset kiristymässä ensi maanantaina – uudet rajoitukset voimassa uudenvuoden yli

Koronarajoitukset

Virossa on ensi maanantaista lähtien tulossa voimaan uusia koronarajoituksia, joiden tarkoituksena on vähentää sairaaloiden ylenpalttista kuormitusta sekä hillitä koronaviruksen leviämistä.

Sellaisiin paikkoihin, joihin tähän asti on päässyt negatiivisen koronatestituloksen perusteella, pääsee maanantaista alkaen vain rokotustodistusta tai -passia näyttämällä, kertoi pääministeri Kaja Kallas tiistaina Viron yleisradioyhtiö ERR:n mukaan.

Rajoitukset merkitsevät sitä, että esimerkiksi elokuviin, teatteriin ja konsertteihin pääsee siis vain näyttämällä koronapassia. Se on pakollinen 18 vuotta täyttäneiltä. Alaikäisten ei tarvitse todistaa, ovatko saaneet rokotusta.

Lisäksi kehotetaan käyttämään maskia jopa siellä, missä sisäänpääsyyn vaaditaan koronapassia. Kallas painotti, että kyse on nimenomaan suu-nenäsuojaimesta. Hallitus myös suosittelee etätyötä, jos työ sen vain sallii.

Uudet rajoitukset ovat voimassa ainakin 10. tammikuuta asti. Kallas sanoi, että rajoitusten voimassaoloaikaa pohdittaessa otettiin huomioon joulun ja uudenvuoden juhlinta.

Pääministeri perusteli rajoituksia sillä, että sairaalaverkon kuormitus on kasvanut suuresti, ja se johtuu suurelta osin rokottamattomista ihmisistä. Koronan takia tehohoitoon joutuneista 94 prosenttia on rokottamattomia.