Uusi Suomi: Hallituksen vastaus kirjalliseen kysymykseen viipyy, puhemies Vanhanen ryhtyy toimiin

Politiikka

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) kertoo Uudelle Suomelle, että hän aikoo reagoida hallituksen myöhästymiseen kirjalliseen kysymykseen vastaamisessa.

Vanhanen pitää todennäköisenä, että hän ottaa asian puheeksi pääministeri Sanna Marinin (sd.) kanssa.

– En ole vielä muotoa päättänyt, mutta ilman muuta tulen huomauttamaan siitä hallituksen suuntaan. Kysymykseen pitää vastata laissa säädetyssä määräajassa, puhemies muotoilee.

Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru on kummastellut julkisuudessa, miksi vastausta hänen kirjalliseen kysymykseensä ei ole kuulunut.

Hän teki kollegoineen toukokuun alussa kirjallisen kysymyksen siitä, voitaisiinko urheilutapahtumiin päästää yli 500 henkilöä, jos terveysnäkökulma otetaan huomioon järjestelyissä.

Hallituksen vastauksen määräaika oli eilen tiistaina.

Nyt Kiuru twiittaa, että hänen tietojensa mukaan vastauksen on määrä saapua keskiviikkona.

Kysymykseen vastaa tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.).

Kokoomuksessa hämmennystä on aiemmin herättänyt se, että vastuu vastaamisesta siirrettiin kertaalleen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.).

Vastaus kirjalliseen kysymykseen tulee antaa eduskunnan työjärjestyksen mukaan suomeksi ja ruotsiksi 21 päivän kuluessa siitä, kun kysymys on saapunut valtioneuvoston kansliaan.

Vanhanen kertoo Uudelle Suomelle, että hän aikoo jatkossa kiinnittää yleisesti huomiota siihen, että kysymyksiin pitää vastata määräajassa. 

Kiurun kysymyksen kohdalla Vanhanen kuitenkin pitää luonnollisena sitä, että vastausvastuusta on käyty keskustelua, koska aihe kuuluu kahden eri ministeriön alueelle.