Tutut kriitikot jatkoivat myös uuden sote-esityksen ruoskimista – Jan Vapaavuori: “Surun ja murheen päivä“

Sote

Hallituksen tänään julkistama sote-esitys on saanut heti osakseen kritiikkiä. Asialla ovat pääosin samat tahot, jotka ovat aiemminkin suhtautuneet kriittisesti sote-uudistuksen etenemiseen.

Suomen Yrittäjien mukaan hallitus heikentää sote-yritysten mahdollisuuksia toimia.

– Pöyristyttävää, että edes lainsäädännön arviointineuvoston moitteet eivät johtaneet muutoksiin, järjestö toteaa Twitter-tilillään.

– Yritysvaikutusten arvioita on kyllä lisätty muutamalla sivulla 1 669 sivun kokonaisuudessa, mutta esitettävän lainsäädännön muutoksiin ne eivät ole johtaneet, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo järjestön tiedotteessa.

– Arviointiteksti sisältää lähinnä hurskaita toiveita ja oletuksia. Ministerit puhuvat lämpöisesti monituottajuudesta, mutta tosiasiassa lainsäädäntö heikentää yksityisen sektorin mahdollisuuksia. Eduskunnan on puututtava tähän, Kujala vaatii.

– Toivomme, että eduskunta ottaa huomioon eri palveluntuottajat ja palvelutuotantoon käytettävissä olevat kaikki yksityisen ja julkisen puolen resurssit.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) puolestaan pitää tiistaita surun ja murheen päivänä.

– Mitään olennaisia muutoksia ei ainakaan ensisilmäyksellä havaitse. Tämä ei vie maata eteenpäin, vaan taaksepäin, hän tviittaa.

Kommentit (3)

 • Lukija9

  Onko näin, ettei Vapaavuoren tarvinnut pikkupoikana kiukutella, vaan kaikenlaisia leluja oli tarjolla. Nyt sitten tuli aika, jolloin ”pinnasängyssä” pitää potkia ja kiukutella tuon ”köyhän” pääkaupungin kahleissa? Voi ”hertti” lady sentään näitä kaikkea vastustavia ”pojankoltiaisia”!

 • Lukija13

  Soten valuvikoja:

  > Sopimukset
  > Kustannukset
  > Henkilöstö

  Kunnilla sopimuksia yksityisten terveysyritysten kanssa, voi kestää 3+2 vuotta. Yritykset löysässä hirressä tuon ajan. Myös hallinto-oikeuskäsittelyjä.
  Palvelujen saatavuus- ja saavutettavuus ei parane kun karsinta on raskasta. Nyt on menty erikoissairaanhoito edellä ja perusterveydenhoito on kokenut rajua karsintaa ainakin kuntayhtymämallissa. Palvelut eivät ole parantuneet kuntayhtymämallissa, päinvastoin kallistuneet palveluiden heiketessä. Ja – kuntien kuuleminen on ollut hyvin heikkoa.

  Ehtisikö korjata?

 • Lukija26

  Yksityinen terveydenhoito ja julkinen yhdessä ovat paras ja kokonaistaloudellinen vaihtoehto . Kun tarvitaan nopeasti apu , hammassärky ,tai muu pienempi terveyshaitta on yksityinen verkosto heti valmis palvelemaan , saatavuus nopeaa . Niin myös työssä ollessa oli terveydenhoito lähellä . Kun katselee esim . Jyväskylän alueen terveydenhoitopaikkoja ovat kaikki lähellä . Työllistävät kukin osaltaan hyvin ja maksavat kalliit keskeiset sijaintipaikojen kustannukset sekä verot paikallisille omistajille ,kunnille ja valtionhallinolle . Suuremmat operatiiviset toimet julkishallinnon osalle , mutta tarpeiden kasvaessa myös yksityiset pystyvät auttamaan . Valmistuihan meille täällä Keski-Suomessa (540mil.)maksanut uusi sairaala ,jossa vaikeatkin leikkaukset onnistuvat . Saumaton yhteistyö on paras vaihtoehto ja kustannustehokas kokonaistaloudellisesti . Myös syrjäalueilla kaupunki keskittymien ulkopuolella tarvitaan yhteistyötä entistä enemmän kun maakuntiin tulee tarvetta uusien työpaikkojen ja entisten laajentuessa . Perusterveydenhoidossa on yksityinen nopeutensa ansiosta ykkönen ,työssäoleville . Itse olen jo (75v) joudan kyllä itse olemaan jonossa . Eikä pahaa tee vaikka kustannusvertailu kokonaistaloudellisesti on minusta hyvän terveyspalvelun lisäksi hyvä olla selvillä koko ajan .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen