Turun Ruisrock peruuntuu tältä kesältä koronaviruksen vuoksi

Koronavirus

Turun Ruisrock peruutetaan tulevalta kesältä koronavirusepidemian vuoksi. Festivaali on määrä järjestää seuraavan kerran kesällä 2021.

Tälle vuodelle ostetut liput käyvät ensi vuonna, ja ne käyvät tapahtumaan sellaisenaan. Lipun voi myös palauttaa ja saada rahat takaisin lippukaupan palvelumaksua lukuun ottamatta.

Lippu pitää palauttaa viimeistään 5. heinäkuuta. Järjestäjien täsmällisemmät ohjeet löytyvät verkkosivuilta.

Hotellipakettien palautuksista huolehtii Visit Turku. Koulumajoitusvaraukset perutaan automaattisesti ja maksetut varaukset siirretään ensisijaisesti vuoden 2021 festivaalia varten.

Tämän vuoden festareille olivat tulossa esiintymään muun muassa lattarivaikutteisista hiteistään tunnettu Camila Cabello ja elektronista tanssimusiikkia ja reggaeta yhdistävä Major Lazer.

Suomalaismuusikoista mukana olivat esimerkiksi Antti Tuisku, JVG, Maija Vilkkumaa ja Sanni. Lisäksi The Rasmuksen oli määrä esiintyä ainoastaan Ruisrockissa.

Järjestäjät korostavat, että epidemiatilanteessa tärkeintä on yleisön, esiintyjien ja työntekijöiden turvallisuus ja hyvinvointi.

– Festivaalin peruminen on raskas ja surullinen päätös, mutta ainoa vastuullinen vaihtoehto. Samaan ratkaisuun ovat päätyneet lukuisat festivaalit ympäri maailman, ja Ruisrock liittyy nyt tähän joukkoon, festivaali kertoo tiedotteessaan.

Järjestäjät luonnehtivat tilannetta sydäntä särkeväksi, mutta päätöstä oikeaksi.

Ensi vuoden festivaalin ajankohdaksi ilmoitetaan heinäkuun toinen viikonloppu. Tapahtuman ohjelmistosta kerrotaan sitä mukaa, kun neuvottelut esiintyjien kanssa etenevät ja artistien kiertueaikataulut varmistuvat.

Turun kaupunginhallitus päätti aiemmin tässä kuussa suosittaa, että massatapahtumat perutaan Turussa heinäkuun loppuun asti.