TS: Vasemmistoliiton pormestariehdokasta epäillään rikoksesta Turussa, epäilyssä on kyse alakouluikäisten tyttöjen salakuvaamisesta suihkussa

Kuvia löytyi Turun Sanomien mukaan Sasu Haapasen tietokoneelta
Politiikka

Vasemmistoliiton Turun pormestariehdokasta Sasu Haapasta epäillään rikoksesta, kertoo Turun Sanomat.

Lehden mukaan Haapasen tietokoneella on ollut salaa kuvattua materiaalia alakouluikäisten tyttöjen suihkussa käynnistä. Materiaalin kuvaamisesta koulun suihkutiloissa epäillään toista henkilöä, lehti kertoo.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Turun Sanomien mukaan pari vuotta sitten varsinaissuomalaisessa koulussa. Asiassa epäillään myös Haapasen tuttavaa, joka työskenteli tuolloin kyseisessä koulussa.

Poliisi epäilee, että tuttava on liikuntatuntien yhteydessä kuvannut oppilaita puhelimellaan parilla eri kerralla. Uhreja on 15‒20, ja he olivat kaikki tapahtuma-aikaan alakouluikäisiä tyttöjä. Tuttava on epäilyn mukaan lähettänyt kuvat myöhemmin Haapaselle.

Turun Sanomien tietojen mukaan poliisi löysi tyttöjen kuvat Haapasen tietokoneelta tehdessään hänen asuntoonsa kotietsinnän kansainvälisen yhteistyön tuottaman vihjeen pohjalta.

Poliisi on esitutkinnassaan kuullut viime päivien aikana uhrien omaisia. Näissä kuulemisissa poliisi on Turun Sanominen mukaan kertonut, että Haapaseen kohdistuva rikostutkinta etenee syyteharkintaan huhtikuussa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoo Twitterissä, että tieto Haapaseen kohdistuvasta rikosepäilystä tuli puolueen tietoon vasta nyt. Hänen mukaansa on selvää, ettei Haapanen enää voi olla vasemmistoliiton kuntavaali- eikä pormestariehdokkaana.

–  Haapanen on pettänyt vasemmistoliiton luottamuksen, kun ei ole kertonut näistä rikosepäilyistä. Erityisen törkeää tämä on siksi, että kysymys on vastenmielisistä ja tuomittavista rikoksista, joita epäillään, Andersson kirjoittaa.

STT ei ole toistaiseksi tavoittanut Haapasta tai jutun tutkinnanjohtajaa kommentoimaan epäilyä.