"Tarvitsemme keskusta-aatteelle uusmaalaisia sanoja" – Uudenmaan Keskusta selkeyttää sanomaansa pamfletin avulla

Keskusta

Kuntavaalit olivat Uudenmaan Keskustalle vaikeat. Valtakunnalliset haasteet heijastelevat radikaalisti aina Uudellemaalle, ja niin kävi myös näissä vaaleissa.

– Ehdokkaat ja muu kampanjaväki tekivät valtavan työn, siitä ei ole kahta sanaa. Olen todella iloinen ja ylpeä siitä, miten keskustaväki kampanjoi koronasta ja kannatushaasteista huolimatta. Takkiin kuitenkin tuli monissa paikoissa, se on myönnettävä, Uudenmaan Keskustan puheenjohtaja Sonja Hällfors sanoo.

Piiri on tunnistanut, että keskustan tapa sanoittaa aatettaan ei aina avaudu Uudellamaalla. Siksi piiri käynnistääkin Uusmaalainen keskusta -työn, jonka lopputuotteena laaditaan samaa nimeä kantava pamfletti.

– Uskomme, että keskustalla on yhtä paljon annettavaa Espoossa kuin Kuopiossakin. Siksi me tarvitsemme keskusta-aatteelle uusmaalaisia sanoja, jotka sekä selkiyttävät sanomaamme että myös sopivassa määrin ravistelevat puoluetta. Emme ryhdy luomaan erillistä aatekuntaa vaan vahvistamme sitä, miltä keskustalaisen politiikan tulisi kuulostaa puolueen kannalta kriittisimmällä alueella, Hällfors kuvaa.

Uusmaalainen keskusta -pamfletti julkaistaan Uudenmaan Keskustan piirikokouksessa 30.10. 2021. Samassa yhteydessä järjestetään myös Uusmaalainen keskusta -seminaari.