Suomessa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa – Espoossa kaksi päiväkotia todettu altistuspaikoiksi

Koko maassa tautitapauksia on todettu yhteensä 7 262.
Koronakriisi

Suomessa on todettu vuorokauden aikana viisi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 7 262.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on tämänhetkisten tietojen mukaan Suomessa todettu 329. Viimeisin kuolemantapaus on raportoitu viime perjantaina.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on tällä hetkellä 19 ihmistä, joista yksi on tehohoidossa. Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemantapaukset ja sairaalahoidossa olevien potilaiden tiedot kolmesti viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Espoon kaupunki tiedotti maanantaina, että kaksi kaupungin päiväkotia on toiminut altistuspaikkana kesä-heinäkuun vaihteessa. Altistuneiden koronavirustartunnat on todettu Husissa.

Kaupungin tartuntatautiviranomainen on asettanut altistuneet noin 20 lasta ja muutaman henkilökunnan jäsenen kotikaranteeniin. Altistuneiden lapsien vanhempiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Muiden lasten vanhempia on tiedotettu sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Toisen päiväkodin toiminta on jatkumassa normaalisti, sillä muilla työntekijöillä tai lapsilla ei katsota olevan tartuntariskiä. Sen sijaan toinen päiväkodeista on tällä hetkellä suljettu suunnitelmien mukaisesti kesäloman ajaksi.

Espoo tiedottaa myös, ettei se julkaise päiväkotien nimiä. Syynä on päiväkotien pieni koko, jolloin lasten yksityisyyden suoja voisi olla nimien julkaisun myötä vaarassa.

Tapauksilla ei Espoon tiedotteen mukaan vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaalta todettuihin koronavirustapauksiin.