Suomessa 66 uutta koronatartuntaa – viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja todettiin 330 enemmän kuin edeltävällä jaksolla

Koronavirus

Suomessa on todettu 66 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 330 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana on todettu 719 tartuntaa. Sitä edellisellä 14 päivän jaksolla todettiin 389 tartuntaa. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tapauksia oli 419, mikä on 119 enemmän kuin edeltävän seitsemän vuorokauden tapaukset.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvät kuolemantapaukset ja sairaalahoidossa olevien ihmisten määrät myöhemmin tänään.

Kommentit (1)

  • Lukija69

    Keväällä 2020 pahin 14 vuorokauden jakso sisälsi keskimäärin 138 todettua tarkintaa päivää kohden. Nyt loppukesästä tartuntoja on täten vahvistettu noin puolet kevään pahimmasta jaksosta.

    Sen sijaan kuolleiden ja sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on romahtanut. Kertooko tämä siitä, että virus on heikentynyt vai siitä, että nyt tartunnan saaneissa on paljon nuorempaa väkeä, jotka parantuvat kuten muistakin flunssista. Ikäjakaumatilastot puoltavat jälkimmäistä.

    Näin ollen voidaan arvioida nykytilaneen olevan oikein hyvä kunhan riskiryhmäläiset eivät sairastu! Keväällähän korostui varttuneemman väen hoitokodit ym.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen