Suomenmaa aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve enintään kahdeksan työntekijää

Suomenmaa

Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa aloittaa yt-neuvottelut, sillä lehden keskustalta saama tuki puolittuu kahdesta miljoonasta miljoonaan euroon.

Taustalla on keskustan vaalitappio eduskuntavaaleissa. Puolueille myönnettävä viestintätuki määräytyy kansanedustajien paikkamäärän mukaan.

– Suomenmaan työntekijöiden kannalta tilanne on valitettava. Toimitus on tehnyt viimeiset vuodet erittäin hyvää työtä niin printti- kuin verkkolehden kehittämisessä. Tässä tilanteessa meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin sopeuttaa toiminta taloudellisesti kestävälle pohjalle. Niin ikävää kuin se onkin, päätoimittaja Juha Määttä kertoo.

Henkilöstövähennykset koskevat korkeintaan kahdeksaa työntekijää. Lisäksi neljän määräaikaisen työntekijän sopimukset päättyvät sopimusten mukaisesti elokuun loppuun mennessä. Tällä hetkellä työntekijöitä on yhteensä 22.

Yt-neuvottelut koskevat Suomenmaan Kustannus Oy:n kaikkia toimintoja.

Suomenmaa suunnittelee ilmestymiskertojen vähentämistä 12 kertaan vuodessa. Nykyisin lehti ilmestyy viikoittain.

Viestintätuen pienentymisen ja tilaustulojen vähentymisen vaikutuksesta ensi vuodelle haetaan yhteensä noin 1,25 miljoonan euron säästöjä.

Päätoimittaja Määtän mukaan tulevista muutoksista huolimatta perusasiat eivät muutu.

– Suomenmaa pysyy jatkossakin laadukkaana ja journalistisesti itsenäisenä mediana, vaikka paperilehden ilmestymiskerrat todennäköisesti harvenevat. Verkkolehti kertoo tulevaisuudessakin politiikan päivittäiset uutiset ja näkökulmat, Määttä korostaa.

Korjattu otsikkoa klo 17:16. Muutettu sana ”henkilötyövuotta” sanaksi ”työntekijää”.