Timo Soini täräyttää: Päivi Räsäsen syytteet ovat poliittisesti motivoituneita – "Suomen asema ja maine oikeusvaltiona on koetuksella, jopa vaakalaudalla"

Politiikka

Kansanedustaja Päivi Räsäseen (kd.) kohdistuvat syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ovat uutinen maailmalla siksi, että oikeudenkäynti on poliittisesti motivoitunut. Näin arvioi entinen ulkoministeri Timo Soini blogissaan.

Soini huomauttaa, että opposition kansanedustajan joutuminen oikeuteen hallituksen näkemyksistä poikkeavien avioliittokäsitysten vuoksi voisi tapahtua ennemmin Puolan tai Unkarin kaltaisissa maissa. Tällä kertaa kyse on kuitenkin Suomesta.

– Tämä on häpeällistä ja skandaali. Siksi se on uutinen maailmalla, Soini täräyttää.

Entinen puoluejohtaja arvelee, että Räsäsen oikeudenkäynti tulee herättämään paljon kielteistä maailmanlaajuista huomiota. Soinin mukaan ihan aiheesta.

– Suomen asema ja maine oikeusvaltiona on koetuksella, jopa vaakalaudalla.

Soini arvostelee kirjoituksessaan myös Helsingin Sanomia, joka uutisoi maanantaina valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen saamasta palautetulvasta Räsäsen syytteisiin liittyen.

Soinin mukaan Helsingin Sanomat kirjoittaa uutisia Räsäsestä, mutta ei julkaise hänen kannanottojaan ja vastineita.

– Hesarilla on kova hinku, suorastaan tuska todistella, että maailmanlaajuinen ja masinoitu kansainvälinen ” ääri ” konservatiivinen joukkio tekee propagandaa Päivin puolesta.

Soini on pettynyt myös kirkkoon, jonka suunnalta ei juuri ole kuultu Räsästä puolustavia puheita.

– Uutinen, synti ja häpeä,  on myös se, että kirkonmiehet, – naisista puhumattakaan vaikenevat tämän ajojahdin keskellä.

Soini , 60, toimi Suomen ulkoministerinä Sipilän hallituksessa vuodesta 2015 vuoteen 2019.

Soini johti perussuomalaista puoluetta vuodesta 1997 vuoteen 2017. Myöhemmin Soinin puolue oli Sininen tulevaisuus.

Eduskuntaan Soini pääsi ensimmäisen kerran vuonna 2003. Euroopan parlamentissa hän istui vuodesta 2009 vuoteen 2011.

Kommentit (5)

 • Lukija89

  Eikö Kepulaisista kukaan osaa sanoa Räsäsen tapauksesta mitään. Pitääkö olla JYTKY-SOINI , joka osaa asiansa sanoa

 • Lukija89

  Eikö Kepulaisista kukaan osaa sanoa Räsäsen tapauksesta mitään. Pitääkö olla JYTKY-SOINI , joka osaa asiansa sanoa. Hänestäkö Kepu seuraavaa pressaa tekee.

 • Lukija90

  Paljon turhalta vältyttäis, myös rahojemme menossa,jos valtakunnansyyttäjä olis tolokun ihminen. Nyt ei Toiviaisen Raija ole. Tätä mieltä ollaan laajasti.

 • Lukija64

  Lukija 90, tuota noin kuulehan. Saako sanoa jotain, no sanon kuiteskin, jookostaan.
  Mites laaja sinun otoksesi on ?
  Valtakunnansyyttäjä toimii lakien mukaan. Se ”tolokun ihminen” ei näytä tietävän yhtään mitään siitä lainsäädännöstä, mitä eduskunta on säätänyt.
  Mielestäni Soinilta meni nyt överiksi. Kysehän ei ole uskonnonvapaudesta vaan sananvapaudesta, joka ei ole rajaton riemu !
  Mites on, kun puhutaan katolisessa kirkossa esiin tulleesta pöyristyttävästä määrästä insestitapauksia.

 • Mustikka

  Toiviainen on ollut tosiaan harvinaisen epäonnistunut valinta. On aiheuttanut hirmusesti täysin turhaa työtä poliiseille ja eikä ole nostanut syytteitä Suomelle todellisia vaaranaiheuttajia kohtaan: terrorismisyytteitä ei ole nostettu suojelupoliisin imoituksisita huolimatta. toivianen on aiheuttanut vihaa ja turhaustuneisuutta kansalaisten keskuudessa sekä lisännyt vastakkainasettelua. Monelta ihmisletä on mennyt Toiviaisen toiminnan takia usko koko oikeusvaltioon: syyttäjä järjestelmä on vahvasti poliittinen eikä vastaa kansan oikeustajua. Apulaissyyttäjä Krappe tulisi valita Toiviaisen tilalle ja Toiviaista olisi syytä kohdella kuten Yli-Viikaria. huvittavaa muuten, että Helsisngin sanomat on koko ajan puolustellut Toiviaista. toiviainen ei ole kiitokseksi nostanut syytteitä Helsingin Sanomia kohtaan, vaikka lehti on vakavasti heikentänyt Suomen turvallisuutta. Onneksi Krappe toimi. Krappen toiminnalla on kansan tuki, mutta Toiviaisen toiminnalla ei ole muuta kuin väärintekijöiden tuki. Krappe lisää uskoa valtioon ja Toiviainen murentaa sitä.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen