Soini Ruotsin terroriepäilystä: Suomikaan ei ole enää entisensä

Terroriuhka

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kommentoi Ruotsin torstaista terroriepäillyn pidätystä sekä muiden epäiltyjen etsintöjä perussuomalaisten puoluehallituksen kokouksen jälkeen perjantaina.

– Yleisellä tasolla vaan voi sanoa, että ei Eurooppa eikä Suomikaan ole entisensä kaiken tapahtuneen jälkeen. Mitä tapahtuu Malissakin paraikaa – tämä vaatii rajua kansainvälistä yhteistyötä, Soini sanoi viitaten perjantaina Malissa tehtyyn hotelli-iskuun.

Ruotsin terroriepäilty pidätettiin torstaina Bolidenissä, vajaan 270 kilometrin päässä Suomen rajalta. Soinin mukaan ei ole tietoa siitä, että epäilty olisi ollut matkalla Suomeen.

Hän ei liioin halunnut spekuloida, olisiko joku muista etsityistä terroriepäillyistä matkalla Suomeen.

Soinin mukaan on kuitenkin selvää, että myös Suomessa on ihmisiä, jotka ovat tekemisissä Isisin kanssa muun muassa rekrytoinnin ja rahoituksen kautta.

Soinin mukaan viimeaikaiset terrori-iskut muuttavat Suomessakin yleistä turvallisuustilannetta ja tiedusteluyhteyttä.

– Vaikka meillä uhkataso on matala, se on noussut. Hysteriaa ei silti pidä eikä saa olla, mutta asiat pitää ottaa vakavasti.

Soini kertoi keskustelevansa Ruotsin tilanteesta ja sen vaikutuksista Suomeen ruotsalaiskollegansa Margot Wallströmin kanssa ensi tiistaina, kun Wallström saapuu vierailulle Suomeen.