Ruotsin terroriepäilty tähtäsi Tukholmaan

Terrori-iskut

Ruotsin Bolidenissä eilen pidätetty mies suunnitteli terrori-iskua Tukholmaan. Asia käy ilmi syyttäjän Tukholman käräjäoikeudelle jättämistä asiakirjoista.

Syyttäjän mukaan mies on 22-vuotias. Pidätetyn kansalaisuutta ei ole mainittu, koska henkilötiedoista ei ole vielä täyttä varmuutta. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että poliisi olisi pidättänyt väärän ihmisen.

Turvallisuuspoliisi Säpon mukaan miestä kuulusteltiin ensimmäisen kerran jo eilen ja kuulusteluja on ollut määrä jatkaa tänään.

Facebook-profiilinsa perusteella epäilty vaikuttaa melko tavanomaiselta nuorelta mieheltä. Kuvat tai tekstit eivät anna mitään viitteitä radikalisoitumisesta.

Vuosi sitten mies päivitti tietojaan pohjoisirakilaisessa Mosulissa, jonka hän ilmoittaa Facebookissa kotikaupungikseen. Tämän vuoden alussa mies oli jo siirtynyt Turkkiin, ja syyskuussa hän päivitti Facebookia ensimmäisen kerran Ruotsissa, Tukholman lähellä sijaitsevassa Märstassa. Vain muutamaa päivää myöhemmin hän kertoi olevansa Bolidenissä, missä hänet lopulta eilen pidätettiin.

Supo Ylelle: Ruotsin epäily huomioidaan Suomessa