Sipilä iloitsee työllisyysluvuista: "On muuten iso asia, että työllisyyden paraneminen on koskenut koko maata."

”Vasemmisto-opposition vaatimukset yritysten verotaakan kasvattamisesta ja työllisyystoimien peruuttamisesta kertovat, että vastuullisen talouspolitiikan perusasiat on unohdettu”
Työllisyys

Toimitusministeristön pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä iloitsee hallituksen onnistuneista työllisyystoimista. Työ- ja elinkeinoministeriön tietojen mukaan työllisyys on parantunut peräti 140 000 työpaikalla, samalla kun työttömien määrä on pudonnut 116 000.

– Iso asia on, että työllisyyden paraneminen koskenut koko maata. Työttömyys on itse asiassa laskenut eniten suurimpien kasvukeskusten ulkopuolella, Lapissa ja Keski- ja Itä-Suomessa. Näin laajasti eri alueille ulottuvaa työttömyyden alenemista ei ole koettu pitkään aikaan, Sipilä kirjoittaa blogissaan.

– Työttömyys vähenee keskimääräistä enemmän monilla seuduilla, joilla se on ollut perinteisesti korkeinta ja pitkäaikaistyöttömyyden pieneneminen vähentää tärkeintä syytä köyhyyteen ja syrjäytymiseen. Viimeisimmät tulonjakotiedot kertovat samaa. Tuloerot ovat pienemmät kuin edellisessä noususuhdanteessa ja toimeentulovaikeuksia kokeneiden kotitalouksien määrä on vähentynyt.

Työllisyyden edistäminen ei ole Sipilän mukaan ollut helppoa, mutta toimet ovat olleet oikeita. Hän myös kritisoi oppositiopuolueiden hallituksen toimia kohtaan osoittamaa arvostelua.

– Vasemmisto-opposition vaatimukset yritysten verotaakan kasvattamisesta ja työllisyystoimien peruuttamisesta kertovat, että vastuullisen talouspolitiikan perusasiat on unohdettu. Tähän meillä ei ole varaa. Kaikkein vähiten tähän on varaa kasvukeskusten ulkopuolella asuvilla ja niillä ihmisillä, jotka ovat riippuvaisimpia verovaroin rahoitetuista palveluista ja turvaverkoista.

Sipilä muistuttaa, että kun velkaantumisen kasvu on saatu hallintaan, Suomella on mahdollisuus jatkaa sosiaaliturvan aukkojen paikkaamista, jonka hallitus on jo aloittanut vähimmäisetuuksien ja takuueläkkeiden korottamisella. Samoin on mahdollista panostaa koulutukseen ja tutkimukseen.

– Tämä kaikki hyvä on kuitenkin mahdollista vain, jos pidämme kasvusta ja työllisyyden parantamisesta kiinni. Keskustajohtoisella hallituksella on tällaisesta politiikasta näyttöjä. Sitä ei ole edellisellä hallituksella.