Sipilä blogissaan: "Äärettömän syvä kiitokseni Soinille ja Stubbille"

Sote-ratkaisu

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiittää blogissaan valtiovarainministeri Alexander Stubbia (kok.) ja ulkoministeri Timo Soinia (ps.) sote-ratkaisun syntymisestä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Äärettömän syvä kiitokseni ja arvostukseni osoitus ulkoministeri Soinille ja valtiovarainmisteri Stubbille ja heidän joukkueilleen. Teitte työtä monimutkaisen ja vaikean kokonaisuuden eteen upeasti ja ratkaisuhakuisesti, Sipilä kirjoittaa.

– Kiitän myös kunkin puolueen vastuuministereitä, omaa joukkuettani sekä uupumattomasti asiaa valmistelleita virkamiehiä.

Sipilän mukaan nyt on mitattu, että hallituksella on kova tahto saada Suomen suunta muuttumaan.

– Paine oli kova. Yhteistoimintakykyä mitattiin. Voin nyt ylpeänä todeta, että kaikki hoitivat osuutensa erinomaisesti.

Sipilän mukaan kysymyksessä on vuosikymmeniä eteenpäin katsova ja jokaisen suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvaava uudistus.

– Tämän tehtävän edessä minun on oltava varma siitä, että nyt tehdyt linjaukset johtavat myös toimeenpanoon ja uudistus on valmis sovitussa aikataulussa. Nyt tämä vaihe on valmis, Sipilä toteaa.

– Sovitut askelmerkit antavat erinomaisen pohjan uudistuksen lainsäädännölliselle valmistelulle.

Sipilä muistuttaa blogissaan, että hallituksen tehtävänä on pelastaa Suomen talous ja työllisyys sekä tehdä pitkään ilmassa roikkuneet uudistukset viimeinkin valmiiksi.

– Tehtävämme ei ole helppo, ja aikataulut ovat tiukkoja. Olemme jatkuvasti kovan paineen edessä, mutta teemme sen, mitä olemme luvanneet.

Juha Sipilän blogi