SDP mylläsi avustajakaartiaan, pääministeri Marinin valtiosihteeriksi Mikko Koskinen 

Demarien ministeriryhmän sihteeriksi Matti Hirvolan tilalle tulee Henrik Haapajärvi liikenne- ja viestintäministeriöstä
SDP

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) valtiosihteeriksi valtioneuvoston kansliaan on valittu Mikko Koskinen. SDP:n puoluehallitus päätti asiasta tänään, puolueesta kerrotaan STT:lle.

Koskinen toimi Marinin valtiosihteerinä jo aiemmin liikenne- ja viestintäministeriössä (LVM).

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina, että eronneen pääministerin Antti Rinteen (sd.) valtiosihteerinä toiminut Raimo Luoma ei jatka tehtävässään.

SDP järjesteli tänään myös laajemmin ministeriryhmänsä avustajakaartia. Demariministerien valtiosihteereinä ja avustajina jatkavat pääosin samat nimet kuin Rinteen hallituksen aikana, mutta tehtäviin tulee jonkin verran muutoksia.

SDP:n ministeriryhmän sihteeriksi Matti Hirvolan tilalle tulee Henrik Haapajärvi, joka toimi aiemmin Marinin erityisavustajana LVM:ssä.

Marinin erityisavustajiksi valtioneuvoston kansliaan siirtyvät myös Pirita Ruokonen ja Matti Niemi. Ruokonen työskenteli aiemmin Marinin avustajana LVM:ssä ja Niemi eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) avustajana.

Hallituksen vaihtuessa valtion omistajaohjaus annettiin Tuppuraisen hoidettavaksi. Samalla Tuppurainen saa avukseen valtiosihteerin, jota ei toistaiseksi ole valittu.

Vastaavasti kuntaministeri Sirpa Paaterolle (sd.) ei tule enää uuteen hallitukseen valtiosihteeriä. Paateron valtiosihteerinä aiemmin toiminut Valtteri Aaltonen jatkaa Paateron esikunnassa, mutta erityisavustajan tittelillä.

Timo Harakan (sd.) valtiosihteerinä jatkaa Pilvi Torsti, joka siirtyy Harakan mukana työministeriöstä liikenne- ja viestintäministeriöön. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) valtiosihteerinä jatkaa Eila Mäkipää.

Ainoa täysin uusi nimi SDP:n ministeriryhmän avustajakunnassa on uuden työministerin Tuula Haataisen (sd.) erityisavustaja Timo Nevaranta. Kaikkia valintoja ei vielä ole tehty.

Valtiosihteerit ja erityisavustajat nimitetään tehtäviinsä myöhemmin valtioneuvoston yleisistunnossa.