Putin määräsi koronarajoituksia kuolleiden määrän kasvaessa – uusiin toimiin kuuluu muun muassa maanlaajuinen viikon palkallinen loma

Tähän mennessä Venäjällä on kerrottu yli 226 300:sta koronaan liittyvästä koronakuolemasta.
Venäjä

Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt koronarajoituksia koronatautiin kuolleiden määrän kasvaessa. Uusiin toimiin kuuluu muun muassa maanlaajuinen viikon palkallinen loma. Tämä osuu yhteen koulujen lomien kanssa.

Putin hyväksyi hallituksen suunnitelman julistaa viikon koronaloma 30. lokakuuta alkaen.

Venäjän koronatilanteen vakavuus on presidentin mukaan yhteydessä maan rokotusasteeseen, jota hän kuvaa valitettavan alhaiseksi. Hän kehottikin maanmiehiään osoittamaan vastuullisuutensa ja ottamaan rokote.

–  Tärkein päämäärä on suojella ihmishenkiä ja kansalaistemme terveyttä, Putin sanoi televisioidussa tapaamisessa.

Putin sanoi olevansa yllättynyt, kuinka moni venäläinen kieltäytyy rokotteesta. Heitä on presidentin mukaan hänen läheisten ystäviensäkin joukossa.

Koronatartuntojen määrä on noussut rajusti viime viikkoina. Keskiviikkona ilmoitettiin 34  000 uudesta tartunnasta. Koronaan liittyviä kuolemia on Venäjällä ollut tähän mennessä pandemian aikana yli 226  300.

Venäjän apulaispääministeri Tatjana Golikova sanoi, että uudet rajoitukset ovat kovia mutta tarpeellisia.

–  Viime aikoina on kuollut yli tuhat kansalaistamme päivässä. Nämä ovat hirvittäviä lukuja, hän sanoi.

Golikova myös pyysi, että venäläiset eivät matkustaisi alueilta toisille, jotta tilanne ei huononisi.

Palkallisesta viikon lomasta ilmoitettiin päivä sen jälkeen, kun Moskovan pormestari Sergei Sobjanin määräsi pääkaupunkiin ensimmäiset koronarajoitukset sitten kesän.

Sobjanin käski muun muassa rokottamattomat yli 60-vuotiaat kaupunkilaiset etätyöhön ja laajensi pakolliset rokotukset koskemaan palvelutyöntekijöitä. Hän määräsi myös työnantajia siirtämään 30 prosenttia työntekijöistään etätöihin.

Moskovassa rajoitukset ovat voimassa helmikuun loppuun.