Puheenjohtajaehdokkaiden tentissä Kainuussa ruodittiin gallupkannatusta – “Keskusta on kielekkeen reunalla“

Keskusta

Keskustan puheenjohtavaalikierros jatkui perjantaina Kainuun piirikokouksessa Sotkamossa.

Paneelikeskustelu eteni sopuisasti paikan päällä edustaneiden Petri HonkosenKatri Kulmunin ja Annika Saarikon sekä videoyhteyden kautta osallistuneen Ilkka Tiaisen välillä.

Tenttiä leimasi vahvasti keskustan reilussa 10 prosentissa rypevä gallupkannatus, ja se, kuinka lukemat käännetään paremmiksi. 

– Keskusta on ajatusvirtausten liitto, jonka kannatus tulee hyvän järjestötyön ja yleisen poliittisen linjan perusteella, viime syksynä varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Honkonen maalaili. 

Hänen mielestään konkreettisiin kysymyksiin perheiden rahojen riittämisestä ja ikäihmisten hoivaan vastaukset löytämällä saadaan kansalaisten luottamus takaisin. 

Puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni arvioi, että suurimmat ja monipuolisimmat ehdokaslistat kuntavaaleissa ovat hyvä lähtökohta menestykselle. 

– Kyse on kunnista ja taloudesta. Meillä on syvä yhteys luontoon. Lähipalvelut on turvattava, ihmisten täytyy päästä lääkäriin ja lasten kouluun. Myös yhteydet ja kaksoiskuntalaisuus ovat keskusteluun nousevia asioita, hän listasi. 

Tiede- ja kulttuuriministerin tehtävään perhevapaalta palannut kansanedustaja Annika Saarikko tähdensi myös ehdokasasettelun ja puolueen yleisen mielikuvan merkitystä. 

– Keskusta on nyt kielekkeen reunalla. Vaihtoehtoina ovat käpertyminen pieneksi porukaksi tai puolue, joka puhuu suurelle joukolle.  Helppoja ratkaisuja ei ole. Oman paikkakunnan listalta pitää löytyä ehdokkaita, joihin kuntalaiset voivat luottaa, hän arvioi. 

Realismia Saarikon mielestä on kuitenkin se, että kuntapäättäjille jää tässä taloustilanteessa hyvin vähän liikkumavaraa. Erityisesti hän näkee ikäihmisten hoivakysymykset perhepolitiikan ohessa tärkeäksi. 

Yllätysnimenä puheenjohtajakisaan ilmoittautunut päätoimittaja Ilkka Tiainen korosti erilaisten äänten esiin nostamista. Hänen mielestään keskustan linjassa tärkeintä on koko maan elinvoimaisuuden turvaaminen.

Mukana Kainuun piirikokouksessa olivat myös varapuheenjohtajaksi pyrkivät Hilkka Kemppi ja Riikka Pakarinen sekä puoluesihteerin jatkopestiä hakeva Riikka Pirkkalainen

Kemppi arvioi koko maan elinvoimaisuuden pitkäjänteiseksi turvaksi ammattikoulutuksen ja alueellisen korkeakouluverkoston kehittämistä.

Pakarisen mukaan perhevapaauudistus sekä Itä- ja Pohjois-Suomen erityisasema EU:n aluepolitiikassa ovat keskeiset asiat. 

Kainuun piirin vuosikokous valitsi puoluevaltuustoon ehdolle Ilmari Pokelan Kajaanista, Sakari Seppäsen Sotkamosta ja Marisanna Jarvan Paltamosta.

Varalle tulivat Keijo Mulari Suomussalmelta, Tarja Tolonen Ristijärveltä sekä Marketta Moilanen Puolangalta. 

Kommentit (3)

  • Lukija52

    Valtakunnan politiikassa puhutaan jylhästi keskittämistä vastaan , mutta sitten kuntapäättäjänä ajatellaan vain ja ainoastaan rahojen riittävyyttä ja ollaan puolustukannalla keskittämässä kuntien toimintoja keskustoihin,,miksi?
    Jos mikään niin se syö retkieväät kesken matkan.
    Jos vaan päätetään että että tehdään mitä puhutaan tai siirrytään kokonaan kakon ja demujen linjoille avoimesti keskittämään kaikki mikä liikkuu syrjäkylillä. Tuollainen kiemurtelu ja kaartelu on pahinta uskottavuuden syöjää, puhutaan suoraan ja rehellisesti mitä tehdään.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen