Päijät-Hämeen piiri kokousti Kärkölässä: “Keskustan on otettava entistä rohkeampi ja selvempi linja“

Keskustan puheenjohtajakiertue pysähtyi lauantaina Kärkölään, jossa järjestettiin puolueen Päijät-Hämeen piirin vuosikokous.

Puheenjohtajaehdokkaista paikalla olivat Ilkka Tiainen, Annika Saarikko ja Katri Kulmuni. Varapuheenjohtajaehdokkaista piirikokousväelle esittäytyivät Hilkka Kemppi ja Riikka Pakarinen. Mukana olis myös puoluesihteerin tehtävään jatkoaikaa hakeva Riikka Pirkkalainen.

Avauspuheenvuorossaan Päijät-Hämeen piirin puheenjohtaja Jukka Mölsä pohti avauspuheenvuorossaan puolueen heikkoja galluplukuja.

– On aivan ymmärrettävää, että jäsenistössämme on liikehdintää ja hermostuneisuutta tällaisessa tilanteessa. Olen kuitenkin myös aivan varma siitä, että keskustalaiselle arvomaailmalle on tilausta nykypäivänäkin, niin maaseudulla kuin kaupungeissa.

Mölsän mukaan korona-aika on jopa tuonut näitä arvoja esille.

– Olisiko Keskustan otettava entistä rohkeampi ja ennen kaikkea selvä linja, josta puhua? Keskusta ei voi olla kansanliike, jota ei tunnisteta ja joka ei aiheuta sitä liikettä.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni muistutti, että kuntavaalien yhteydessä puolue on saatava voittojen tielle. Hän muistutti, että Suomen pitää olla alueellisesti yhtenäinen.

– En halua, että Etelä-Suomen kaupungeissa nähdään kehitystä, jossa jopa kaupunginosat eriytyvät. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on asia, joka on minun työni peruslähtökohta myös tulevana puheenjohtajana. Koen niin, että minun työ puolueen puheenjohtajana on vielä kesken.

Puheenjohtajaehdokas Ilkka Tiaisen mukaan Suomen Keskusta maan tärkein puolue.

– Olen erittäin kriittinen siitä, mihin suuntaan Euroopan unionia viedään tällä hetkellä. Eduskunnalta ei saa antaa budjettivaltaa pois Brysseliin.

Tiaisen mukaan puolueen on katsottava nyt sekä oikealle että vasemmalle rohkeasti ja otettava sieltä käyttöön parhaat mallit.

– Muistutan, että keskusta on ollut aina kulttuuri- ja sivistyspuolue.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko muistutti, että puolue on tällä hetkellä vaarallisessa tilanteessa.

– On olemassa vaara, että käperrymme pieneksi puolueeksi.

Saarikon johdolla Keskusta olisi suomalaisten perheiden ja maakuntien puolue.

– Keskustalaiset ovat aina puhuneet rehellisesti kansalaisille. Meidän ei tarvitse mielistellä perussuomalaisia yhdenkään asian edessä.

Varapuheenjohtajaehdokkaat Hilkka Kemppi ja Riikka Pakarinen olivat myös mukana Kärkölässä järjestetyssä paneelikeskustelussa.

Päijäthämäläinen varapuheenjohtajaehdokas Hilkka Kemppi muistutti, että keskusta on ollut rakentamassa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa.

– Rohkenen sanoa, että perhepolitiikka on puolueemme dna:ssa.

Varapuheenjohtajaehdokas Riikka Pakariselle aluepolitiikka on ollut aina sydämen asia.

– Haluan antaa myös EU-osaamista puoluejohdon käyttöön. Olisi hyvä, jos osaisimme välittää suomalaisille viestin, että olemme kohtuullisuuden puolue. Maksimaalinen voitontavoittelu on mielestäni vastuutonta.

Vuosikokous antoi tukensa Hilkka Kempin ehdokkuudelle puolueen varapuheenjohtajaksi.

Puoluekokousedustajiksi valittiin Jukka Mölsä Orimattilasta, Hilkka Kemppi Asikkalasta, Satu Sällinen Asikkalasta ja Tero Meriluoto Lahdesta.

Puoluevaltuustoon ehdolla ovat Vesa-Matti Virtanen Lahdesta, Eeva-Kaisa Lehtosalo-Lönnberg Sysmästä ja Jaana Niemi Heinolasta.