Perussuomalaiset juonivat välikysymystä Isis-perheistä – “Haaviston tarinat joutuvat jatkuvasti epäluotettavaan valoon“

Perussuomalaiset

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on käynnistänyt neuvottelut muiden oppositioryhmien kanssa välikysymyksen jättämiseksi.

Kysymys koskee perussuomalaisten mukaan al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten ja Suomesta sinne päätyneiden tilannetta. Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) puheet eivät perussuomalaisten mukaan täsmää julkisuudessa olleiden tietojen kanssa.

Perussuomalaisten tiedotteen mukaan ykkösasia on selvittää, ollaanko Isis-perheitä tuomassa Suomeen, onko Haavisto puhunut totta aiheesta ja onko hän syyllistynyt virkamiehen painostamiseen vaatimalla tältä lainvastaisia toimia Isis-perheiden tuomiseksi Suomeen.

– Edellinen hallitus on silloisen pääministeri Antti Rinteen (sd.) suulla antanut erilaista tietoa kuin asian todellinen laita näyttää olevan. Haaviston tarinat joutuvat jatkuvasti epäluotettavaan valoon julkisuuteen avautuvien tietojen kanssa.

Perussuomalaiset haluavat selvyyden siihen, onko eduskunnalle puhuttu totta vai ei.

– Jos ei, hallitus ja ministeri Haavisto eivät voi nauttia eduskunnan luottamusta, perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jani Mäkelä katsoo.